Máte chuť na mimoriadne dobré cestoviny? VZÁCNY RECEPT na Spaghetti alla gambonara si dobre odložte!

V roku 2010 vyhlásilo UNESCO taliansku kuchyňu za nehmotné kultúrne dedičstvo. Právom.

V roku 2010 vyhlásilo UNESCO taliansku kuchyňu za nehmotné kultúrne dedičstvo. Právom.

Fotogaléria

Ako na to:

Príprava špagiet (domáce cestoviny)
Múku nasypeme podľa možnosti na drevenú podložku. Do stredu urobíme dieru, pripomínajúcu sopku, a vložíme do nej žĺtky. Miesime rukami, kým nezískame celistvé cesto.

Miesime pomaly, postupne, najprv končekmi prstov a potom celou dlaňou, až kým nevznikne mierne tuhé cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Ak je cesto príliš suché, prilejeme trochu vody, a ak je lepkavé, prisypeme trochu múky.

Brutálne chutná pizza len za 10 minút: Takto JEDNODUCHO si ju viete pripraviť DOMA! Zobraziť článok

Z cesta vytvarujeme bochník a necháme ho odležať v miske prikryté potravinovou fóliou asi 30 minút. Cesto rozdelíme na niekoľko menších bochníkov a pomocou valčeka ich vyvaľkáme na tenké cesto, tak, aby prešlo cez valce strojčeka na špagety. Následne špagety nakrájame na preferovanú hrúbku.

Krevetová omáčka
Krevety ošúpeme, pričom ponecháme chvosty a odložíme ich bokom. Hlavy a škrupiny restujeme na panvici s trochou oleja a pridáme brandy. Flambujeme, alkohol necháme odpariť a zmes precedíme cez husté sitko. Následne ju necháme odstáť.

Údenie olúpaných kreviet
Krevety údime v domácej udiarni približne 8 minút.

Príprava a servírovanie
Do misky dáme dva žĺtky, trochu čerstvo mletého korenia a lyžicu syra pecorino. Jemne premiešame vidličkou a pridáme pripravenú omáčku. Dobre zamiešame a necháme odstáť. Na panvici opečieme ošúpané krevety. Odstavíme z ohňa.

Taliansko
Chystáte sa na lyžovačku do Talianska? Veľký POZOR na 4 veci, u domácich sú tieto turistické maniere cez čiaru! Zobraziť článok

Špagety varíme 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Scedíme ich, pridáme do panvice a dôkladne ich zamiešame. Preložíme ich do misky so žĺtkami a všetko spolu premiešame.

Cestoviny podávame v tvare hniezda, na vrch položíme krevety a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Cestoviny pridávame do vriacej vody. Čas varenia by sa mal kontrolovať, pretože čerstvé cestoviny sa môžu rýchlo rozvariť. Na dosiahnutie chutných cestovín stačia 2 – 3 minúty.

Spoznajte čaro a úžasné chute medzinárodných kuchýň v 11 samostatných vydaniach spolu s darčekom - kvalitným kuchynským nožom z ocele pre bezproblémové a presné rezanie. Viac informácií v stánkoch alebo na topfood.sk.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});