Koľko času by malo uplynúť medzi dvoma jedlami, ak chcete rýchlo SCHUDNÚŤ? Vaše telo spáli viac tuku, ak dodržíte tento HARMONOGRAM

V otázke úspešnosti chudnutia alebo udržiavania ideálnej hmotnosti je veľmi dôležité aj správne načasovanie jedál, nielen to, čo presne ...
  • Zdroj: Getty/Drazen Zigic

V otázke úspešnosti chudnutia alebo udržiavania ideálnej hmotnosti je veľmi dôležité aj správne načasovanie jedál, nielen to, čo presne jete.

Obed by mal predstavovať najväčšiu porciu dňa, pretože energia z neho musí telu zostať aj na večer. V zmysle dodržania ideálnych prestávok medzi jedlami, obedujte medzi 12:00 a 15:00, nikdy nie neskôr.

Túžite schudnúť, ale milujete fastfood? Stavte na zdravé odľahčené alternatívy! Zobraziť článok

V prípade večere sa riaďte jednoduchým pravidlom: nikdy nejedzte neskôr ako 2-3 hodiny pred spaním. Iba tak venujete svojmu telu dostatok priestoru na spaľovanie vyššieho počtu kalórií, pokojnejšie trávenie a kvalitný spánok.  

Ak ste zvyknuté večerať napríklad okolo 17:00 (a po tejto hodine už nič iné nezjete), môžete váš proces chudnutia významne urýchliť. Prirodzene totiž predlžujete dĺžku vášho nočného pôstu, ktorý urýchľuje spaľovanie tukov. 

Na výslnie sa dostáva nový fitness trend: Vďaka Hollow Rocks budete mať BRUCHO ako DOSKA! Zobraziť článok

Vo všeobecnosti stále platí, že medzi hlavnými jedlami dňa by mali uplynúť približne 3-4 hodiny. To sa samozrejme netýka večere a raňajok, kde je ideálnych 12 hodín. 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});