Nonstop by ste niečo jedli, ďobkali? TENTO špeciálny ČAJ potlačí chuť do jedla, a má aj iné zdravotné benefity. Vyskúšate?

Vďaka svojim priaznivým účinkom chráni pečeň, stimuluje trávenie a znižuje chuť do jedla. Pravdou je, že v našich končinách sa využíva ...

Vďaka svojim priaznivým účinkom chráni pečeň, stimuluje trávenie a znižuje chuť do jedla. Pravdou je, že v našich končinách sa využíva len veľmi ojedinele.

Fotogaléria

Artičok (lat. Cynara scolymus) je asi meter vysoká trvalka pochádzajúca zo Stredomoria, kde je považovaná za zeleninu. Našlo sa pre ňu uplatnenie v kuchyni, kde sa pripravuje vyprážaním, varením alebo ako čaj.

Stáročia (od čias starých Grékov a Rimanov) má využitie aj medzi liečivami na pečeň a žlčník, zdravie srdca, znižuje hladinu krvného cukru a je vhodným doplnkom pri cukrovke.

Trápi vás nafúknuté brucho, nadváha či pomalé trávenie? Toto si pridajte do jedla Zobraziť článok

Zabraňuje ukladaniu cholesterolu v cievach. Má aj výrazné protialergické účinky, má dobré  uplatňuje pri liečbe ekzémov. Odvar z artičoku podporuje potlačenie chuti do jedla. Zmierňuje nadúvanie, nevoľnosť či pálenie záhy.

Je však dôležité vedieť, že ľudia trpiaci obličkovými alebo žlčníkovými kameňmi, by sa tomuto čaju mali VYHÝBAŤ, pretože im môže zhoršiť zdravotný stav.

Ako na to? Prípravu nájdete na druhej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});