Zaujme nielen ženy, z jej benefitov môže ťažiť každý, aj diabetici!

Jednou z populárnych superplodín, ktoré sa v súčasnosti začínajú objavovať na trhu v čoraz väčšom množstve, je ARÓNIA. Jej plod, ktorý ...

Jednou z populárnych superplodín, ktoré sa v súčasnosti začínajú objavovať na trhu v čoraz väčšom množstve, je ARÓNIA. Jej plod, ktorý upúta výrazným tmavofialovým sfarbením, láka významným prírodným zložením s množstvom skvelých benefitov pre zdravie.

Fotogaléria

Aké všetky výhody vám poskytuje a prečo by ste ju mali zaradiť do svojho jedálnička? V tomto článku sa dozviete viac.

Kráľovná antioxidantov zaujala aj vedcov!

ARÓNIA, ľudovo označovaná aj ako Jarabina čierna, je jednou z najznámejších superplodín, ktoré v súčasnosti nájdete na trhu.

Netradičné ovocie so špecifickou chuťou – ARÓNIA, ktorú rodinná firma ZAMIO pestuje v BIO kvalite už viac ako 20 rokov, je radená k superpotravinám. Vďaka svojmu takmer čiernemu sfarbeniu, ktoré vzniká kvôli vysokému obsahu fenolových zlúčenín, najmä antokyánov, je ARÓNIA predmetom záujmu vedcov už dlhé roky.

V tejto oblasti rozbehla spoločnosť ZAMIO spoluprácu s výskumnými inštitúciami na Slovensku. Rodinná firma ZAMIO spolupracuje na projekte, ktorého cieľom je sledovanie vplyvu užívania ARÓNIE na pacientov s onkologickým ochorením, konkrétne s karcinómom prsníka.

Účinky arónie oceňujú hlavne onkologický  pacienti a ľudia so slabšou imunitou

Zistilo sa, že látky obsiahnuté v aróniovom prášku dokážu významne redukovať karcinóm prsníka a brzdiť delenie nádorových buniek. Momentálne prebieha klinická štúdia, no už predbežné výsledky ukazujú, že súbežne s farmakologickou liečbou je užívanie arónie pre organizmus veľmi prospešné.

ARÓNIA má veľmi špecifickú a zaujímavú chuť a ZAMIO ju dokáže spracovať tak, aby nestratila na svojich účinkoch.  K najobľúbenejším formám sa radia chutné stopercentné šťavy. Ovocie je spracované lisovaním za studena, preto sa tieto šťavy vyznačujú svojou prírodnou silou.

Prospešná je aj pri cukrovke – ARÓNIA  obsahujú totiž prírodný sorbitsladidlo vhodné aj pre diabetikov.

Benefity ARÓNIE, ktoré môžete spoznať už dnes

ARÓNIA zaujme skvelým zložením. Z vitamínov obsahuje najmä vysoké dávky vitamínu C. V plodoch však nájdete aj vitamíny A, B, E a K. Samozrejmosťou je aj obsah minerálnych látok, ku ktorým sa radia draslík, vápnik, horčík, fosfor, sodík, mangán, železo, zinok, jód a bór. Skvelé zloženie robí z ARÓNIA výborného pomocníka, ktorý sa stará o vaše zdravie. K jej hlavným benefitom, ktoré vám poskytne pri pravidelnom užívaní, sa radia:

• Zlepšuje trávenie – arónia má množstvo skvelých účinkov vrátane podpory trávenia a celkovej pohody za čo vďačí najmä polyfenolickým zlúčeninám. Tie sú taktiež zodpovedné za ochranu pred žalúdočnými vredmi a hnačkami.
• Podporuje pečeň – arónia vďaka svojmu zloženiu podporuje správne fungovanie pečene a obličiek. Niektoré štúdie zistili, že je v tomto smere účinnejšia ako brusnice.
• Bojuje proti zápalom v tele – polyfenoly a ďalšie látky nachádzajúce sa v arónii sú efektívne v prevencii ochorení spôsobených oxidačným stresom, ako sú napríklad rôzne zápaly v tele.
• Pozitívne ovplyvňuje činnosť štítnej žľazy – v tomto smere vyhľadávajú aróniu najmä ženy. Plody arónie totižto zlepšujú a regulujú sekréciu hormónov, vďaka čomu sú skvelým pomocníkom v boji s ochorením štítnej žľazy a s jej zväčšením.
• Znižuje hladinu cukru v krvi – arónia obsahuje tzv. prírodný sorbit, čiže prírodné sladidlo vhodné aj pre diabetikov, ktoré nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Dokonca robí presný opak – znižuje ju.
• Podporuje zdravie srdca – čierne plody svojím výborným zložením pozitívne upravujú hladinu cholesterolu v krvi a krvný tlak. Toto môže pomôcť znížiť riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení. Plody arónie sú tak výbornou prevenciou pred infarktom a mŕtvicou.
• Podporuje pevné a čisté cievy – arónia obsahuje rutín, ktorý má pozitívne účinky na cievy.
• Odstraňuje voľné radikály – táto superplodina dokáže aj vďaka vysokému zastúpeniu antioxidantov odstraňovať voľné radikály z tela, ktoré vedia mutovať bunky a viesť k zápalom a iným zdravotným problémom. V tomto smere si ju pochvaľujú najmä onkologickí pacienti po chemoterapiách.

Užívanie arónie vám môže ponúknuť viac ako si myslíte

Každodenná konzumácia šťavy z plodov ARÓNIE už po 3 týždňoch dosahuje skvelé výsledky. Preto ZAMIO prišlo aj s konceptom rodinného BIB balenia so špeciálnym ventilom, vďaka ktorému šťava ostane dlhšie čerstvá aj po otvorení. Vysoká hladina energie a chuť hýbať sa vás rozhodne neopustí. Váš organizmus ťaží stále viac z biologicky aktívnych látok a dochádza už i k zmenám, ktoré sa prejavujú pri krvných testoch. Najvýraznejším rysom je úprava pomeru HDL a LDL cholesterolu. Rovnako dochádza k úprave krvného tlaku.

Kde kúpiť aróniu?

Na to, aby vám Arónia poskytla všetky spomenuté benefity, je dôležité, aby ste si vybrali vhodného a overeného dodávateľa, ktorý vám zaručí najvyššiu úroveň kvality. Tie najlepšie a najkvalitnejšie produkty nájdete u najväčšieho slovenského pestovateľa a výrobcu Zamio s BIO certifikátom a značkou kvality SK. Z ich ponuky si môžete vybrať nielen klasické 60 ml či 500 ml veľkosti, ale aj rodinné 3L alebo 5L balenie, ktoré sa postará o zdravie všetkých vašich blízkych po celý rok.

Prírodné produkty s pozitívnymi biostimulačnými účinkami od firmy ZAMIO nakúpite na stránkach www.zamio.sk.

Pre zaujímavosť

V 1g aróniového prášku sa nachádza tak veľké množstvo antioxidačných látok ako je obsiahnutých v 11 citrónoch.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk