Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Erotické radovánky v stredoveku: Prostitútky kontrolovali EREKCIU ženatých mužov! Ale ako boli vnímané domy rozkoše či ANÁLNY SEX?

História ľudskej sexuality je v mnohých ohľadoch oveľa zaujímavejšia a divokejšia. Niečo málo sa z tých čias podarilo zachovať aj ohľadom ...
  • Zdroj: Getty/duncan1890

História ľudskej sexuality je v mnohých ohľadoch oveľa zaujímavejšia a divokejšia. Niečo málo sa z tých čias podarilo zachovať aj ohľadom nej.

Domy lásky

V stredoveku bola prostitúcia považovaná za nevyhnutnú profesiu. Cirkev ju istý čas tolerovala, ak pomáhala čeliť negatívnemu obrazu verejnosti.

Keď si talianska Florencia časom získala povesť mesta obľúbeného homosexuálmi, začalo sa tu podporovať zakladanie verejných domov, aby sa udržali homosexuálne sklony mužov na uzde. Prostitúcia tak plnila funkciu „na podporu slušnosti“ a „reguláciu správania mužov“.

Ilustračná foto
Robila som bordelmamu: Nemyslite si, že v erotických salónoch pracuje spodina, oveľa horšie ženy sú vonku Zobraziť článok

Strašiak pohlavných chorôb

S rozmachom domov lásky a nulovou antikoncepciu sa o úspešnej ochrane pred prenosnými pohlavnými ochoreniami nedá hovoriť. Tie sa liečili často bizarnými spôsobmi rôznych alchymistov a mastičkárov. Skôr sa jednalo o pokus – omyl, ako liečbu založenú na výskume.

Pacienti s kvapavkou, vredmi na pohlavných orgánoch či pri výtokoch si za chvíle neviazanej rozkoše veľa vytrpeli. Prvé ako tak úspešné kondómy vznikli až v 18. storočí. Boli to akési látkové návleky na penis napustené rôznymi látkami proti infekcii.

Šokujúce priznania žien, prečo neznášajú ANÁLNY SEX: Zadok som mala ako v ohni, pálilo to a štípalo, hovoria mnohé. A čo ďalšie? Zobraziť článok

Pozor, páchate hriech

V stredoveku sa análny sex považoval za hriešny a zakázaný (to bol od staroveku posun). Podľa dochovaných holandských záznamov (1400-1550) boli muži aj ženy pravidelne súdení za túto pomerne rozšírenú praktiku.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});