Do hodiny na stole: Pripravte si HIT japonskej kuchyne ako profíčka! Podrobný recept, ako na GYOZU

Základom tradičnej japonskej kuchyne, tiež známej ako washoku, je servírovanie malých porcií, ktoré obsahujú jednoduché čerstvé a sezónne ...

Základom tradičnej japonskej kuchyne, tiež známej ako washoku, je servírovanie malých porcií, ktoré obsahujú jednoduché čerstvé a sezónne ingrediencie.

Fotogaléria

Zdravá chuťovka: Gyoza
(24 kúskov, čas prípravy: 1 hodina)

Jeden zo spôsobov prípravy taštičiek gyoza je varanie na pare, kde ich treba nechať 10 minút. Keď ich potom z jednej strany opražíme na panvici, budú krásne chrumkať.

Cesto:

• 1 balenie cesta na gyoza (24 plátkov)
• zemiakový škrob podľa potreby
• 2 lyžice sezamového oleja
• sójová omáčka podľa potreby
• trochu nasekanej pažítky

Plnka:

• 160 g mletého bravčového mäsa
• 150 g kapusty
• 2 nasekané strúčiky cesnaku
• 1/2 nasekaného zázvoru
• 1/3 zväzku pažítky
• 2 lyžice sake
• 1 lyžička sezamového oleja
• 2 lyžice sójovej omáčky
• štipka soli a korenia
• 1 lyžica zemiakového škrobu

Plnka

Kapustu najskôr nakrájame na pásiky tenké približne 3 mm a dlhé 5 až 6 cm a tie potom nadrobno nasekáme. Keďže potrebujeme odstrediť vodu, takto nakrájanú kapustu vložíme do misky, pridáme štipku soli a premiešame. Nadrobno nasekáme cesnak, zázvor a pažítku. Do ďalšej misy vložíme mleté mäso, pridáme sójovú omáčku, sezamový olej, sake a rukami dobre premiešame, kým mäso nadobudne jemnú a mäkkú štruktúru.

Týždeň sa rozhodla piť „SUPERČAJ“: Kvôli jeho skvelým zdravotným účinkom si ho varí už denne Zobraziť článok

Potom pridáme nasekaný zázvor s cesnakom a znovu dobre premiešame. Rukami vyžmýkame kapustu a pridáme ju do misky s mäsom. Pridáme pažítku a znovu premiešame, aby sa chute prepojili.

Nakoniec pridáme zemiakový škrob, čierne korenie a znovu premiešame. Prikryjeme misku s potravinárskou fóliou a necháme odpočívať v chladničke. Je možné zvoliť aj iný typ plnky a pomer korenín kombinovať podľa vlastnej chuti

Príprava a servírovanie

Keď taštičky gyoza uzatvoríme, budeme ich ukladať na veľký tanier, ktorý vopred trochu poprášime zemiakovým škrobom. Taštičky gyoza budeme tvarovať z plátkov cesta. Najskôr do stredu plátkov dáme trochu plnky. Prstom navlhčíme okraj, plátky v strede preložíme a uzavrieme ich vytváraním záhybov z každej strany smerom do stredu.

Tip: Majte pripravenú misku s vodou na vlhčenie okrajov cesta a handričku na sušenie prebytočnej vody z prstov.

Čo s ovocím kaki? Pripravte si luxusný šalát, tento sviatočný recept odporúčajú TOP kuchári Zobraziť článok

Taštičky gyoza poukladáme na panvicu a bez otáčania ich z jednej strany opekáme desať minút. Keď zo spodnej strany získajú zlatistú farbu, pridáme polovicu pohára vody, panvicu prikryjeme a povaríme ďalších desať minút. Panvicu odstavíme a hotové jedlo naservírujeme na taniere. Ozdobíme pažítkou a podávame s malou miskou sójovej omáčky.

Spoznajte čaro a úžasné chute medzinárodných kuchýň v 11 samostatných vydaniach. Prvé vychádza už 28. februára spolu s darčekom - kvalitným kuchynským nožom z ocele pre bezproblémové a presné rezanie. Nepremeškajte to! Viac informácií v stánkoch alebo na topfood.sk.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});