Zlomyseľná tyranka detí? Nechutné TAJOMSTVÁ hollywoodskej divy Joan Crawford mali ostať utajené!

Americkú televíznu a divadelnú herečku pánsky časopis Playboy svojho času zaradil medzi „Top 100 najsexi žien 20. storočia“. A povedzme ...

Americkú televíznu a divadelnú herečku pánsky časopis Playboy svojho času zaradil medzi „Top 100 najsexi žien 20. storočia“. A povedzme si rovno, že právom.

Fotogaléria

Navonok pôsobila Joan Crawford ako žena, ktorá žije svoj sen. Navonok. V súkromí bola štyrikrát rozvedená. Vlastné deti mať nemohla, tak si ich aspoň päť adoptovala. Jedno bolo čoskoro vrátené naspäť biologickej matke. Jej vzťahy s dvomi staršími deťmi, Christinou a Christopherom, boli rozvrátené. Herečka ich neskôr oboch vydedila.

Lupe Velez
Legendárna mexická herečka Lupe Vélez neuniesla rozchod: To, čo prišlo potom, desí. Takto si naplánovala vlastnú smrť Zobraziť článok

Rok po jej smrti napísala Christina neslávne knižné pamäte „Mommie Dearest“ v ktorých tvrdila, že sa na nej adoptívna matka dopustila fyzického a emočného týrania. Podľa adoptívnej dcéry bola egomankou, ktorú zožierala žiarlivosť.

Dve ďalšie adoptované deti Cindy a Cathy ale celú knihu spochybnili. Náznaky egomanstva ale prišli z inej strany. Ako ukážku jej nadmernej rivality treba uviesť rozpor s herečkou Bette Davis, ktorá vyvrcholila Joaninou sabotážou vlastného filmu, len aby zabránila Davisovej získať tretieho Oscara.

 ROMY SCHNEIDER
Trápenie krásnej Romy Schneider: Tragická smrť syna, alkohol a podrezané žily kvôli hereckej legende Zobraziť článok

Joan Crawford (†73) zomrela 10. mája 1977 vo svojom newyorskom byte na infarkt. O tri dni neskôr ju pochovali na miestnom cintoríne Ferncliff. Obľúbené adoptované dvojičky Cindy a Cathy zdedili z niekoľkomiliónového dedičstva po 77 500 dolárov, zvyšok putoval na cirkev.

Za svoj prínos do filmového priemyslu dostala v auguste 1960 hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy. V roku 1999 bola zvolená Americkým filmovým inštitútom ako desiata najväčšia hviezda klasického amerického filmu.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});