Jedna sa uliala z hodiny písania na stroji, ďalšia išla za milencom: Ako boli objavené NAJKRAJŠIE HEREČKY zo zlatej éry Hollywoodu?

Osud má niekedy pripravené kľukaté cestičky k našej vysnívanej kariére. Kým niekde pomôže šťastná náhoda, inde musí nastúpiť tvrdá práca. ...

Osud má niekedy pripravené kľukaté cestičky k našej vysnívanej kariére. Kým niekde pomôže šťastná náhoda, inde musí nastúpiť tvrdá práca.

Fotogaléria

Tak či onak, je ťažké uveriť, ako sa niektoré hollywoodske hviezdy zo „Zlatej éry“ dostali na výslnie. Hoci sú dnes považované za legendy, mnohé nenašli okamžitú slávu a úspech.

Lupe Velez
Legendárna mexická herečka Lupe Vélez neuniesla rozchod: To, čo prišlo potom, desí. Takto si naplánovala vlastnú smrť Zobraziť článok

Lana Turner: Odskočila si na colu v správnom čase

Už od detstva prejavovala Julia Jean Mildred Frances Turner záujem o vystúpenia. Ako trojročná sa prvýkrát objavila na charitatívnej módnej prehliadke, kde jej matka robila modelku. Ako 15-ročná sa s rozvedenou chorľavou mamou presťahovala do Los Angeles.

Hollywoodska hviezda Ava Gardner: Koľkokrát išla na potrat kvôli filmovým zmluvám? Zobraziť článok

Jedného dňa vynechala hodinu písania na stroji, a namiesto toho si išla kúpiť colu do Top Hat Cafe. Práve tu si ju všimol vydavateľ bulvárneho časopisu The Hollywood Reporter William R. Wilkerson, ktorý sa jej pýtal, či by mala záujem hrať vo filme. Len odvetila, že sa najprv musí opýtať matky. Po hodine sa vrátila späť aj s jej dovolením. O dva dni neskôr podpísala zmluvu s filmovým štúdiom Warner Bros.

Prijala umelecké meno Lana Turner a debutovala v celovečernej dráme They Won't Forget (1937), ktorá jej vyniesla prezývku „sweater girl“ (Dievča vo svetri). Tú síce nenávidela, ale jej zásluhou sa stala v Hollywoode známejšou. Lana sa objavila vo vyše štyridsiatke filmov.

Počas svojho života vystriedala sedem manželov. Celý život bola fajčiarkou a alkoholičkou, nakoniec zomrela vo veku 74 rokov na rakovinu. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});