Stavili ste na diétnu istotku? POZOR, ak robíte týchto 5 chýb, prerušovaný pôst vám úspech neprinesie!

Prerušovaný pôst je veľmi trendy, no nie každému pomôže schudnúť. Prečo je to tak? Na vine môže byť jedna z nasledujúcich chýb!
  • Zdroj: Getty/Goran13

Prerušovaný pôst je veľmi trendy, no nie každému pomôže schudnúť. Prečo je to tak? Na vine môže byť jedna z nasledujúcich chýb!

2. Ste pod veľkým stresom

Podľa odborníkov je relaxácia počas chudnutia rovnako dôležitá ako výber potravín, ktoré jete. Stres zabezpečuje, že hormón kortizol sa vo zvýšenej miere uvoľňuje, čo zvyšuje hladinu cukru v krvi a podporuje ukladanie tukov. Snažte sa preto čo najviac vyhýbať stresu! Štúdie tiež ukazujú, že aj nedostatok spánku zvyšuje našu chuť do jedla. Uistite sa, že spíte sedem až osem hodín za noc.

Smelo jesť a pritom chudnúť? Dámy, nechajte sa poučiť, TIETO JEDLÁ vám ušetria množstvo kalórií! Zobraziť článok

3. Plán pôstu nezapadá do vášho každodenného života

Chceli by ste držať pôst podľa diéty 5:2, no počas dvoch pôstnych dní s maximálnym príjmom 500 kalórií denne sa od hladu len ťažko postavíte na nohy? Potom vám táto metóda asi jednoducho nesedí! Nájdite si variant, ktorý jednoducho začleníte do každodenného života. Ak vám napríklad ráno nechutí, môžete použiť metódu 16:8 a presunúť tak prvé jedlo dňa na obed. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});