Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Negatívne pocity po sexe alebo masturbácii? Plakať, smiať sa po intenzívnom či viacnásobnom orgazme je bežné, vysvetľuje sexuálna koučka

Pod anglickým označením „post-sex blues“ nečakajte romantickú hudobnú produkciu na zakončenie krásne premilovaného večera. Pravda je ...

Pod anglickým označením „post-sex blues“ nečakajte romantickú hudobnú produkciu na zakončenie krásne premilovaného večera. Pravda je niekde inde.

Fotogaléria

Ľudia môžu plakať alebo sa smiať po intenzívnych zážitkoch, ktoré sú príjemné, pretože plač alebo smiech je ako vypustenie vzduchu z tlakového ventilu,“ vysvetlila. „Toto je obzvlášť bežné, ak bol zážitok veľmi fyzicky intenzívny – napríklad silný orgazmus alebo viacnásobné orgazmy.“ Chronická PCD však môže viesť k vážnym problémom vrátane vyhýbania sa intimite.

Povinností má každý nad hlavu. Napriek tomu nezabudnite jeden na druhého.
Dostali ste sa do bludného stereotypu? POZOR, aby vašu lásku celkom nezničil: Toto je 5 tipov, ako vniesť do vzťahu ISKRU Zobraziť článok

Našťastie existuje riešenie! Odborníčka odporúča rôzne techniky, ak po sexe máte podobne negatívne pocity.

Pred sexom si v sebe ujasnite, prečo partnera milujete a aký je. Ak sa cítite previnilo alebo sa hanbíte, porozprávajte sa so svojím partnerom, empatickým priateľom alebo vyhľadajte odbornú pomoc.

Veľa párov praktizuje sex „na uzmierenie“ v nádeji, že sa tým medzi nimi vyriešia problémy. To môže viesť aj k smútku po sexe, pretože hoci fyzické milovanie príjemne zbližuje, nikdy nerieši vzťahové problémy, pretože tie sa dajú vysvetliť len otvorenou komunikáciou.

U žien môže mať smútok po sexe aj hormonálnu príčinu. Môže sa objaviť s príchodom menopauzy. Jej nástup má negatívny vplyv na sexuálny život (väčšinou oboch v páre). Ak sa podarí oddeliť fyzické príznaky od emócií, bude lepší aj sex.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});