Sexsymbol 30. rokov Jean Harlow zomrela iba 26-ročná: Jej dych páchol močom, tvrdil Clark Gable, ktorý ju navštívil v nemocnici

Vo filmovom priemysle bola iba deväť rokov, no stala sa jednou z najväčších hollywoodskych hviezd. Úlohy „zlých dievčat“ a sexuálne vyžarovanie ...

Vo filmovom priemysle bola iba deväť rokov, no stala sa jednou z najväčších hollywoodskych hviezd. Úlohy „zlých dievčat“ a sexuálne vyžarovanie z nej urobili ikonu svojej doby.

Fotogaléria

Na jar 1937 počas nakrúcania filmu Saratoga skolabovala a previezli ju do nemocnice, kde lekári zistili, že trpí zlyhaním obličiek a otrava organizmu už bola neliečiteľná.

Napriek tomu ju z nemocnice prepustili na zotavovanie domov, po ôsmich dňoch sa jej zdravie tak zhoršilo, že ju 6. júna previezli späť do nemocnice, kde na druhý deň zomrela.

Lupe Velez
Legendárna mexická herečka Lupe Vélez neuniesla rozchod: To, čo prišlo potom, desí. Takto si naplánovala vlastnú smrť Zobraziť článok

Mala iba 26 rokov (v tom čase už bola trikrát rozvedená, druhý manžel jej zomrel). Rozrobený film nakoniec štúdio dokončila s náhradníčkou.

Anthony Perkins
Posledné slová umierajúceho Anthonyho Perkinsa zaznamenali jeho deti: Pre toto nám Boh zoslal AIDS! Zobraziť článok

Neskôr sa podarilo získať aj vyjadrenia kolegov z nakrúcania, ktoré pre nich bolo občas desivé. Jean miestami ťažko dýchala, veľmi sa potila a jej pokožka bola až sivá.

V nemocnici sa jej diagnostikovali hematúriu (komplex symptómov spôsobený nedostatočnou funkciou obličiek), následkom čoho sa odpadové látky z tela nevylučujú močom, ale ostávajú v krvi. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});