Jedna sa uliala z hodiny písania na stroji, ďalšia išla za milencom: Ako boli objavené NAJKRAJŠIE HEREČKY zo zlatej éry Hollywoodu?

Osud má niekedy pripravené kľukaté cestičky k našej vysnívanej kariére. Kým niekde pomôže šťastná náhoda, inde musí nastúpiť tvrdá práca. ...

Osud má niekedy pripravené kľukaté cestičky k našej vysnívanej kariére. Kým niekde pomôže šťastná náhoda, inde musí nastúpiť tvrdá práca.

Fotogaléria

Audrey Hepburn: Autorka ju chcela do svojej hry

Narodila sa ako Audrey Kathleen Ruston v Bruseli. V šestnástich začala študovať balet v Amsterdame, a od roku 1948 po presťahovaní sa aj v Londýne. Začala vystupovať ako zboristka v muzikálových divadelných predstaveniach na West Ende, a objavila sa aj v menších filmových úlohách. V roku 1951 si ju počas účinkovania v hre Gigi všimla jej francúzska autorka Colette.

 ROMY SCHNEIDER
Trápenie krásnej Romy Schneider: Tragická smrť syna, alkohol a podrezané žily kvôli hereckej legende Zobraziť článok

Audrey bola ponúknutá hlavná ženská úloha v romantickej komédii Prázdniny v Ríme (1953), kde  účinkovala po boku Gregoryho Pecka. Ako prvá herečka získala Oscara, Zlatý glóbus a cenu BAFTA za jediný výkon. Práve táto snímka ju vystrelila medzi najväčšie herecké hviezdy.

Okrem filmu aktívne pracovala aj ako humanitárna pracovníčka. Obľúbená herečka a módna ikona nakoniec zomrela vo svojom švajčiarskom dome vo veku 63 rokov na rakovinu slepého čreva. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});