Diéta, na ktorú všetci čakali! Čokoládová torta na raňajky vám môže pomôcť schudnúť, tvrdia vedci: Ako to funguje?

Je úžasné, že niečo tak chutné a sladké by mohlo byť súčasťou zdravej výživy.

Je úžasné, že niečo tak chutné a sladké by mohlo byť súčasťou zdravej výživy.

Fotogaléria

Odborníci z Tel Avivskej univerzity zistili, že konzumácia sladkých koláčov na raňajky pomáha udržať si váhu. Vedci skúmali 193 obéznych dospelých. Polovica z nich bola náhodne pridelená na konzumáciu veľkých raňajok so 600 kalóriami, ktoré obsahovali dezert ako je sušienka, koláč alebo šiška.

Výsledok štúdie šokoval aj vedcov: Roky ospevovaný typ diéty je NEFUNKČNÝ, takto neschudnete ani gram, tvrdia Zobraziť článok

Druhej polovici účastníkov bolo nariadené, aby jedli malé raňajky s 300 kalóriami. Obe skupiny prijali rovnaký počet kalórií za deň, t.j. 1 600 kalórií pre mužov a 1 400 kalórií pre ženy. Skupina, ktorá zjedla veľké raňajky, mala na večeru celkovo menej kalórií (300-400).

Po 16. týždňoch dodržiavania diéty obe skupiny schudli približne rovnako. Počas následného obdobia štúdie účastníci pokračovali v dodržiavaní diéty, pričom mohli jesť viac kalórií, ak boli hladní.

Výsledok? "Malá raňajková skupina" pribrala približne 10 kg, zatiaľ čo "veľká raňajková skupina" schudla v priemere 6 kg, čo opäť dokazuje, že raňajky sú skutočne najdôležitejším jedlom dňa. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});