Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Chrápanie a sexualita spolu súvisia: Dámy, nemáme pre vás dobré správy

Povedzme si úprimne, že hlasné chrápanie nie je vyhradené iba uťahanej mužskej populácii, a aj na prvý pohľad nežné ženy ho dokážu vylúdiť ...
  • Zdroj: Getty/ilbusca

Povedzme si úprimne, že hlasné chrápanie nie je vyhradené iba uťahanej mužskej populácii, a aj na prvý pohľad nežné ženy ho dokážu vylúdiť v intenzite zapnutej cirkulárky.

Vedúci štúdie Dr. Taylor Kohn z marylandskej univerzity Johna Hopkinsa uviedol: „Našli sme silnú súvislosť medzi ženskou sexuálnou dysfunkciou a zlou kvalitou spánku. Oboje často zostáva nediagnostikované a neliečené.“ 

V porovnaní s priemerom mali chrápajúce ženy dvakrát až trikrát častejšie problémy pri sexe. V skratke, tieto ženy majú problém dosiahnuť orgazmus.

Odborníci sa domnievajú, že (viacnásobné) prerušenie spánku má za následok pokles hormónov estrogénu a testosterónu, ktoré sú zásadné pre sexuálny život.

Chudnutie v spánku nie je mýtus: Chce to však TRI zásadné zmeny! Zistite, bez čoho to nepôjde Zobraziť článok

Ženy trpiace spánkovým apnoe môžu byť ním ovplyvňované zníženou energiou, nižším mentálnym výkonom a ohrozením zdravia z dlhodobého hľadiska. Väčšinu sa apnoe spája s nadváhou, konzumáciou alkoholu a fajčenia.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});