Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

SEXUÁLNE INTRIGY neobišli ani mocné ženy histórie: Z čoho obvinili Máriu Antoinettu a Katarínu Veľkú? Pozor, len pre SILNÉ ŽALÚDKY!

Na jednej strane mali moc, luxus a hojnosť, ale na tej odvrátenej boli neprajníci najhrubšieho zrna, ktorí sa nezastavili pred ničím.

Na jednej strane mali moc, luxus a hojnosť, ale na tej odvrátenej boli neprajníci najhrubšieho zrna, ktorí sa nezastavili pred ničím.

Fotogaléria

Pred revolúciou potrebovali Francúzi obetného baránka na všetky problémy krajiny... a mladá kráľovná sa na to ideálne hodila. Nemala kontakt s obyčajným ľudom, bola cudzinka a mala rada výstrednosť, čo určite zavinilo krachujúcu ekonomiku.

Začali sa šíriť falošné reči o kráľovských orgiách, a pribudli stovky ilustrácií kráľovnej ako prostitútky, na ktorých ju zvyčajne sprevádzal jej impotentný kráľovský manžel.

Považujete súčasný sex za zhýralý? Pri radovánkach zo starovekého Babylonu vám zabehne: Robili to všade a kedykoľvek, aj s cudzími Zobraziť článok

Hoci boli tieto fámy komické a smiešne, neboli neškodné. Poslúžili pre vážnejšie obvinenia. Mária Antoinetta mala byť taká skazená, že nedokázala udržať ruky od vlastného syna.

Deväť mesiacov po poprave kráľa Ľudovíta XVI. revolučný tribunál súdil bývalú kráľovnú za vykonštruované zločiny, ktoré zahŕňali vlastizradu, promiskuitu a incest so synom Louisom-Charlesom, ktorý bol donútený priznať matkine obťažovanie

Po dvojdňovej súdnej fraške ju výlučne mužská porota uznala vinnou vo všetkých bodoch obžaloby, a jednomyseľne ju odsúdila na smrť pod gilotínou. Ako dopadla Katarína Veľká? To sa dočítate na druhej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});