Viete, čo ste si priniesli z butiku? Naučte sa SPRÁVNE čítať štítky na odevoch, tieto značky by ste mali ovládať!

Čítať správne štítky na oblečení nie je ani zďaleka také jednoduché, ako sa zdá.

Čítať správne štítky na oblečení nie je ani zďaleka také jednoduché, ako sa zdá.

Fotogaléria

Ak hľadáte viac informácií nápomocná môže byť aplikácia Clear Fashion, ktorá uvádza a podrobne skúma viac ako 450 značiek. Niečo, čo vám ako spotrebiteľom pomôže vidieť jasnejšie a postupne sa konkrétne zaviazať k lepšej móde.

Podobne ako nutri-score v potravinách, aj iniciatíva environmentálneho označovania v oblasti módy je komunikačným prostriedkom, ktorý spotrebiteľov informuje o vplyve oblečenia na životné prostredie. Musí umožňovať rýchlu vizualizáciu toho, či výrobok je alebo nie je škodlivý pre planétu.

Štyri TOP TRENDY kúsky, ktoré zoštíhlia KAŽDÚ postavu: Ak chcete do minúty "zhodiť", skúste TOTO! Zobraziť článok

Cieľ je dvojaký:
Informovať a usmerňovať zákazníkov pri ich nákupoch a zároveň povzbudzovať výrobcov a distribútorov, aby zlepšovali svoju výrobu.

Skóre zatiaľ vychádza z emisií skleníkových plynov a poškodenia biodiverzity spôsobeného odevom. Okrem toho výrobky, ktoré získajú dobré hodnotenie, nemusia byť nevyhnutne ekologicky navrhnuté výrobky a umožňujú iba rozumnejšiu spotrebu.

Francúzky sa húfne vracajú k tejto nadčasovej kabelke: Klasika, ktorú si môže dovoliť každá! Zobraziť článok

Stručne povedané, označovanie oblečenia má ešte pred sebou veľa rokov, kým sa stane globálnym, nevyhnutným a kontrolovaným. Medzitým je na nás, aby sme sa naučili zložitý jazyk štítkov a prijali zodpovednejší šatník!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});