Viete, čo ste si priniesli z butiku? Naučte sa SPRÁVNE čítať štítky na odevoch, tieto značky by ste mali ovládať!

Čítať správne štítky na oblečení nie je ani zďaleka také jednoduché, ako sa zdá.

Čítať správne štítky na oblečení nie je ani zďaleka také jednoduché, ako sa zdá.

Fotogaléria

Existuje niekoľko oficiálnych certifikácií založených na rôznych predpisoch. Štítky zaručujúce realizáciu opatrení dodávateľmi na obmedzenie odpadu, vplyv na zmenu klímy, spotrebu a znečistenie vody. Konajú aj v súlade s dohovormi Medzinárodnej organizácie práce (ILO), vykonávajú kontroly chemických látok alebo obmedzujú utrpenia zvierat.

Toto majte na pamäti v každej kategórii:

Životné prostredie: Global Organic Textile Standard - zaručuje 95 % organických vlákien v odeve, Global Recycled Standard - certifikuje recyklované vlákno, Forest Stewardship Council - potvrdzuje ekologicky zodpovedné obhospodarovanie lesov.

Human: Fair Trade - zaručuje spravodlivé príjmy pre pracovníkov v rámci dodávateľského reťazca.

Ochrana zvierat: Responsible Down Standard - zaručuje ochranu husí a kačíc chovaných na textilnú výrobu, Responsible Wool Standard - dosvedčuje výrobu vlny rešpektujúcu blaho oviec a pôdy, Naturleder - garancia, že koža nepochádza z voľne žijúcich alebo ohrozených zvierat a že je ošetrená bez použitia chemických prostriedkov.

Jedna z najznámejších svetových fashion značiek už čoskoro spustí testovací second-hand: Dočkáme sa aj u nás REVOLUČNEJ novinky? Zobraziť článok

Zdravie (predovšetkým detí): Oeko-Tex Made in Green - certifikuje materiály testované na detekciu nebezpečných látok, Naturtextil Best -vyžaduje, aby všetky textilné vlákna v odeve pochádzali z ekologického poľnohospodárstva, Bluesign - certifikuje výrobu bez toxických alebo karcinogénnych látok.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});