Skvelý tip na obed od trénerky z fitshaker.sk, Andrejky Peniakovej. Tieto placky si určite zamilujete!
Fotogaléria
Príprava:
- Uvaríme zvlášť karfiol a šošovicu.
- Potom vidličkou v miske roztlačíme uvarený karfiol, pridáme k nemu uvarenú šošovicu, pretlačený cesnak, vajíčko, soľ (minimálne), čierne korenie, kurkumu, postrúhanú mrkvu, špaldovú múku a ovsené vločky. Ak placka nedrží svoj tvar, pridáme ešte lyžicu múky.
- Rukou tvarujeme malé placky. Tie ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie, ktorý potrieme trochou olivového oleja.
- Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
- Ako prílohu si urobíme zeleninový šalát z toho, čo máme radi alebo čo doma máme. Pridáme doň extra panenský olivový olej a bylinky.
Čas prípravy: 55 minút
Štítky: bez laktózy, vegetarián, s vyšším obsahom bielkovín, s vyšším obsahom vlákniny
Kalorické hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota |
Bielkoviny |
Tuky |
Sacharidy |
Vláknina |
636 kcal 2 672 kJ |
36 g |
13 g |
90 g |
8 g |
Andrejka Peniaková je inštruktorka v online fitku Fitshaker.sk, kde si s ňou môžeš zacvičiť najmä Pilates, ale takisto si pripravila aj tréningy Gravid Yogy.