Orechy môžu posilniť váš imunitný systém, zlepšiť pamäť a podporiť uvoľnený a kvalitný spánok. Ktoré orechy sú obzvlášť zdravé a na čo by ste si mali dať pozor?
Kokosové orechy nie sú orechy, ale jadro kokosovej palmy. Kokosové maslo má skvelé vlastnosti, pretože mastná kyselina laurín ho robí antimikrobiálnym a pôsobí proti spóram húb a baktériám. Možnosti použitia siahajú od prípravkov na starostlivosť o vlasy až po jeho úpravu v kuchyni.
Makadamia je jemný orech s tvrdou škrupinou je jedným z najdrahších druhov orechov kvôli komplikovanému pestovaniu. Má najvyšší podiel polynenasýtených mastných kyselín a je bohatý na vitamíny a minerály. Jeho olej je vysoko kvalitný, veľmi podobný vlastným tukom pokožky, a preto má obzvlášť regeneračný účinok.
Podľa botanickej definície sú bambucké orechy v skutočnosti bobule – bobule bambuckého stromu. V surovom stave je maslo veľmi tvrdé. Je to najlepšia bylinná náhrada za univerzálne masti, ako je vazelína, ale ponúka oveľa viac.
Má najvyšší obsah kyseliny olejovej, tá bráni voľným radikálom, aby zasahovali do metabolického procesu a mali naň negatívny vplyv. Okrem toho bambucké maslo udržuje pokožku mladú a regeneruje ju.