Robíte si starosti pre ZLÝ VZŤAH s vlastným dieťaťom? 8 tipov, ako ho prehĺbiť bez emócií a kriku

Zdravý vzťah medzi rodičmi a deťmi je dôležitý. Ale nie vždy ide všetko hladko. Zistite, ako sa dá vzájomné puto zlepšiť a prehĺbiť.

Zdravý vzťah medzi rodičmi a deťmi je dôležitý. Ale nie vždy ide všetko hladko. Zistite, ako sa dá vzájomné puto zlepšiť a prehĺbiť.

Fotogaléria

6. Láska je bezpodmienečná
Láska a náklonnosť by sa nikdy nemali merať fungovaním dieťaťa. Pretože najlepšie sa rozvíja vtedy, keď môže láske svojich rodičov plne dôverovať a cítiť ju. Najmä v stresových situáciách nepadajte do vzorca trest vs. odmena, radšej prejavte empatiu a porozumenie.

7. Ukážte chyby a slabosti
Ospravedlňte sa, ak urobíte chybu. Takto svojim deťom ukážete, že ich beriete vážne a že si dokážete priznať svoje slabosti. Nekomunikujte s nimi len vtedy, keď sa cítite dobre. Pokojne priznajte, že nemáte dobrý deň.

Porodili ste Vodnára? Takéto výnimočné schopnosti bude mať! Zobraziť článok

V závislosti od veku dieťaťa je samozrejme dôležitá správna voľba slov, ale deti môžu vedieť, že nie vždy je čas na palacinky, vďaka čomu sa oveľa lepšie naučia zvládať ťažšie chvíle. Vy im však musíte ukázať, ako na to. 

8. Namiesto nadávania
Na túto cestu budete určite potrebovať niekoľko pokusov. Niekedy to ide ľahšie, inokedy ťažšie. Skúste sa s deťmi skontaktovať aj v konfliktných situáciách a nie ich rovno karhať. Keď sa situácia upokojí, môžete riešiť body, ktoré vám vadili a hľadať riešenia priamo v spolupráci s dieťaťom.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});