Oplatí sa párový terapeut, ak partner nespolupracuje? Ak budete postupovať TAKTO, môžete vo vzťahu mnohé zmeniť. Úplne SAMA!

Psychológ a párový terapeut Oskar Holzberg vysvetlil, prečo sa oplatí absolvovať terapiu vzťahových problémov aj osamote.

Psychológ a párový terapeut Oskar Holzberg vysvetlil, prečo sa oplatí absolvovať terapiu vzťahových problémov aj osamote.

Fotogaléria

Môže jedna osoba vôbec zmeniť vzťah? A môže mu pomôcť terapia? Odpoveď na obe otázky je áno. Vzťah je založený na dvoch. Keď koná jeden partner, je ovplyvnený aj druhý. Takmer vždy je problémom vo vzťahu interakcia medzi partnermi.

Tento nelichotivý stav môže ovplyvniť aj jeden z partnerov úplne sám. Aj na terapii, kde sedia obaja naraz, vždy len jeden z nich urobí nový krok. A ak je všetko v poriadku, odpovie naň ten druhý.

Ako vnímajú muži sex po pôrode?
Dôvody, pre ktoré s vami partner po narodení dieťaťa nechce sexovať Zobraziť článok

Autoterapia vám môže pomôcť postaviť sa vo vzťahu do novej pozície. Byť tolerantnejšou alebo odvážnejšou. Možno si uvedomujete, že vaše obavy sú iracionálne a vaše prehnané reakcie na druhých sú dedičstvom vašej vlastnej histórie.

Vďaka terapii nachádzate nové riešenia a testujete správanie, ktoré bolo predtým nad vaše možnosti. Môže sa zdať nespravodlivé, že ste to opäť vy, kto vynakladá úsilie, pretože máte pocit, že aj tak musíte urobiť sama všetku prácu. Ale aká je alternatíva? Čakáte, kým váš partner prevezme iniciatívu? Že sa stane zázrak, v ktorý už dávno prestávate veriť? 

Rozchod bez drámy a poníženia? To je GHOSTING! Ako funguje, prečo ho využiť a čo si o ňom myslia odborníci? Zobraziť článok

Nad partnerom nemáte žiadnu kontrolu. Nad sebou však áno. Sama sa môžete ujať vedenia a správať sa inak, čím sa zmení aj váš vzťah. Či to bude postačovať, alebo váš partner bude naďalej odmietať komunikovať alebo sa rozhodne ísť za rozvodovým právnikom, to nemôžete vedieť. Ale je to pokus, ktorý vždy stojí za to.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});