Skvelý vynález je tá chladnička. Predlžuje čerstvosť a trvanlivosť našich potravín. Ale rovno si povedzme, že sa nehodí pre každú, lebo jej to skôr uškodí.
Fotogaléria
Chladenie nie je univerzálny spôsob skladovania svojich zásob, niektorým zhoršuje textúru, menia chuť či strácajú prirodzenú vôňu. Teraz vám poradíme, ktoré do chladničky nepatria a treba im nájsť v kuchyni nové miesto!
Odchádzate napríklad na dovolenku a na miske máte čerstvé citrusové plody? Prvá myšlienka je ich odložiť do chladničky. Lenže ak sa citróny / limetky, pomaranče, mandarínky alebo grapefruity dostanú do chladu, tak zmäknú a stratia svoju charakteristickú chuť.
O nič lepšie nedopadne ani zelená šalátová uhorka. Stane sa vodnatou a jej nová chuť nebude o nič lepšia. Pri nižšej teplote môže až zamrznúť čo sa rovná ceste do odpadkového koša. Pokračovanie na ďalšej strane.