Viete, ktoré potraviny neskladovať v chladničke? Tieto tam NEPATRIA, zhoršuje sa im textúra, chuť a strácajú prirodzenú vôňu

Skvelý vynález je tá chladnička. Predlžuje čerstvosť a trvanlivosť našich potravín. Ale rovno si povedzme, že sa nehodí pre každú, lebo ...

Skvelý vynález je tá chladnička. Predlžuje čerstvosť a trvanlivosť našich potravín. Ale rovno si povedzme, že sa nehodí pre každú, lebo jej to skôr uškodí.

Fotogaléria

Poniektorí do chladničky dávajú aj cibuľu a cesnak. Pokiaľ vám ostane z receptu alebo prípravy zdravého cibuľového chleba časť cibule, tak na krátke uskladnenie dobre, ale na dlhodobé nikdy. Oba druhy strácajú tvrdosť a primárnu vôňu.

Tip: Vedeli ste, že ak dáte cibuľu na chvíľu do chladničky, tak nebude počas krájania štípať v očiach?

Zoznam potravín, ktoré by ste nemali skladovať spolu!
Zoznam potravín, ktoré by ste nemali skladovať s inými: Rýchlejšie sa pokazia! Zobraziť článok

Kúpili ste si listy bazalky? Tak ich nechajte vonku, pretože v chlade sčernejú a stratia vôňu, alebo v horšom prípade preberú vôňu iného jedla z chladničky. Jej lístky v chladničke sčernejú, no vybledne aj ich jemná vôňa. Namiesto toho absorbuje kyticu jedla v chladničke.

Majte ich vždy po ruke: Týchto 7 potravín môžete jesť kedykoľvek a kdekoľvek Zobraziť článok

Do chladničky je zbytočné dávať aj med. Uzatvorený sa pri izbovej teplote nepokazí. V chlade len zbytočne skryštalizuje a do tekutého stavu ho budete dávať napr. v teplom vodnom kúpeli. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});