Aj mimo ich sezóny si viete zadovážiť svoju obľúbenú zeleninu z dovozu. Ale často má od správnej chuti a výživnosti poriadne ďaleko. Veď si len zoberte takú šalátovú uhorku či paradajky.
Fotogaléria
Pritom je na pultoch dostatok (pre niekoho) „menej populárnej“ zeleniny. Stále je zdrojom vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Viete si z nej pripraviť chutné polievky, šaláty či zdravé prílohy k hlavným jedlám.
Čo si teda dopriať počas zimy?
Cvikla
Dá sa z nej urobiť aj na surovo výborný šalát, jesť ju v uvarenom stave či vypiť ako smoothie. Kto už jedol dobré cviklové rizoto s balkánskym syrom, ten sa k nemu rád vráti. Hoci podľa niektorých ľudí má zemitú chuť, výborne chutí aj s cesnakom, chrenom, kapustou, jablkami, pomarančmi či orechami.
Zdravie: cvikla je bohatá na antioxidanty, obsahuje železo, kyselinu listovú, vitamín C.
Navyše pomáha s: trávením, znižuje krvný tlak, zlepšuje prietok krvi.