Posledné slová umierajúceho Anthonyho Perkinsa zaznamenali jeho deti: Pre toto nám Boh zoslal AIDS!

Anthony Perkins, tak trochu strašidelný, no mimoriadne talentovaný herec z Hitchcockovho thrilleru „Psycho“, zomrel na komplikácie spôsobené ...

Anthony Perkins, tak trochu strašidelný, no mimoriadne talentovaný herec z Hitchcockovho thrilleru „Psycho“, zomrel na komplikácie spôsobené AIDS v roku 1992. Jeho posledné slová sú však aktuálnejšie ako kedykoľvek predtým.

Fotogaléria

Anthony Perkins zomrel vo veku 60 rokov vo svojom hollywoodskom dome v spoločnosti svojej manželky Berry a dvoch synov Osgooda (18) a Elvisa (16). Prítomných bolo aj niekoľko hercových blízkych priateľov, ktorí sa zhromaždili potom, čo sa jeho zdravotný stav náhle zhoršil.

Perkins, ktorý bol v Hollywoode dlho považovaný za záhadnú postavu, dokázal svoju chorobu udržať v tajnosti až takmer do úplného konca. Podobne, ako Freddie Mercury rok pred ním, k svojmu zdravotnému stavu sa vyjadril až v osobnom vyhlásení pripravenom krátko pred smrťou. 

Freddy Mercury
Smutné svedectvá Mercuryho priateľa: Videl som ho vydýchnuť, toto sa dialo v deň, keď zomrel Zobraziť článok

O jeho vydaní hovoril krátko pred svojím skonom so svojimi synmi. Chlapci si slová umierajúceho otca podrobne zapisovali. 

O skúsenostiach s AIDS povedal: „Mnohí si myslia, že táto choroba je Božou pomstou, ale ja verím, že nám bola zoslaná, aby naučila ľudí, ako sa milovať, chápať a byť súcitní." V ďalšej časti neváhal byť konkrétnejší: „Od ľudí, ktorých som stretol práve vďaka AIDS, som sa naučil viac o láske, nezištnosti a ľudskom porozumení, než kedykoľvek predtým – v tom bezhlavom súťaživom svete, v ktorom som strávil väčšinu svojho života." Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});