Posledné slová umierajúceho Anthonyho Perkinsa zaznamenali jeho deti: Pre toto nám Boh zoslal AIDS!

Anthony Perkins, tak trochu strašidelný, no mimoriadne talentovaný herec z Hitchcockovho thrilleru „Psycho“, zomrel na komplikácie spôsobené ...

Anthony Perkins, tak trochu strašidelný, no mimoriadne talentovaný herec z Hitchcockovho thrilleru „Psycho“, zomrel na komplikácie spôsobené AIDS v roku 1992. Jeho posledné slová sú však aktuálnejšie ako kedykoľvek predtým.

Fotogaléria

Hovorkyňa rodiny uviedla, že Perkinsova manželka a dvaja synovia boli testovaní na HIV s negatívnym výsledkom. Dôvod, prečo o hercovej diagnóze dva roky mlčali, mal byť strach z izolácie a nedostatku pracovných príležitostí. „Jednoducho nechcel, aby to niekto vedel," povedala Berry. „Myslel si, že by už nikdy nedostal žiadnu prácu."

George Michael
Samovražda? O smrti Georga Michaela sa dodnes špekuluje: Na druhý svet odišiel úplne sám, jeho láska nablízku NEBOLA Zobraziť článok

V rozhovore po Anthonyho smrti si zaspomínala na neľahkú situáciu spôsobenú zatajovaním identity: „Doslova sa pýtal sám seba: Kto som dnes? Bolo to zvláštne. Stratíš všetok zmysel pre realitu. Tento muž celý svoj život rozdával radosť a toto je jeho odmena. Na svojom konci ani nemohol byť sám sebou."

 JAMES DEAN
Vďaka strýkovi rozvíjal svoj talent: Nie však herecký! Aha, čím mohol byť James Dean Zobraziť článok

Filmová kariéra Tonyho Perkinsa bola poznačená neveselým detstvom a stratou otca. Napriek niekoľkým pozoruhodným hereckým výkonom, najväčšiu slávu dosiahol až v úlohe Normana Batesa, vyšinutého majiteľa vo filmovej klasike Psycho. 

Posledné roky, s nálepkou Hitchcockovho psychopata, mlčky čakal na príležitosti, ktoré mu umožnia stvárniť celkom iný charakter, žiaľ, márne. 

„Keď bol dva roky bez práce, o svojich pocitoch nikdy nehovoril. Nikdy sa nesťažoval," opísala trpké momenty Anthonyho kariéry jeho manželka. „Za ten čas sa naučil hrať na klavíri. Telefonoval. Sedel pri telefóne a čakal, kým mu zavolajú agenti." Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});