Sú jednoduché, no napriek tomu veľmi chutné. Toto tradičné vianočné pečivo z rôznych častí Európy si zaručene zamilujete vy aj vaša rodina!
Fotogaléria
Na holandské Kruidnoten potrebujete:
- 250 g múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 125 g hnedého kryštálového cukru
- 1½ lyžičky perníkového korenia
- 125 g mäkkého masla
- ¼ lyžičky soli
- 2 – 3 lyžice mlieka
Ako na to:
Všetky suroviny okrem mlieka vložte do misky a spolu premiešajte. Potom pridajte toľko mlieka, aby vzniklo kompaktné cesto. Zvyčajne postačia 2 polievkové lyžice. Cesto nemieste príliš dlho – ak z neho dokážete urobiť guľku, je hotové. Cesto zabaľte do plastovej fólie a dajte do chladničky aspoň na pol hodiny.
Rúru predhrejte na 180 °C a plech vysteľte papierom na pečenie. Z cesta tvarujte malé guľôčky. Položte ich na plech a jemne ich prstom ešte pritlačte. Pečte 15 až 20 minút a potom ich nechajte vychladnúť na mriežke.