Mailänderli, Kruidnoten alebo Palmiers: Toto fantastické VIANOČNÉ PEČIVO zvládne aj začiatočník!

Sú jednoduché, no napriek tomu veľmi chutné. Toto tradičné vianočné pečivo z rôznych častí Európy si zaručene zamilujete vy aj vaša rodina!

Sú jednoduché, no napriek tomu veľmi chutné. Toto tradičné vianočné pečivo z rôznych častí Európy si zaručene zamilujete vy aj vaša rodina!

Fotogaléria

Na švajčiarske Mailänderli potrebujete

  • 250 g mäkkého masla
  • 250 g cukor
  • ½ balíčka vanilkového cukru
  • 1 citrón
  • 2 vajcia
  • 500 g múka
  • 2 žĺtka na potretie

Ako na to:

Maslo vyšľahajte, pridajte cukor, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Potom pridajte vajcia a šľahajte, kým zmes nadobudne svetlú farbu. Preosejte múku, vypracujte cesto, zabaľte do fólie a nechajte cca 1 hodinu chladiť.

Cesto po častiach vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 6-8 mm. Následne vykrajujte rôzne tvary. Uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite žĺtkom a nechajte v chlade mierne zaschnúť.

Pečte na 180-200°C približne 10 minút.

Kedy si Španieli rozdávajú darčeky a odkiaľ pochádza perník? Skutoční milovníci Vianoc obstoja v tomto KVÍZE na výbornú! Zobraziť článok

Tip: namiesto klasického potretia žĺtkom, sušienky môžete po upečení aj glazovať. Zmiešajte 100 g práškového cukru a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Mailänderli glazujte štetcom alebo vyzdobte špáradlom.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});