Nie je to len o vianočnej ruži: Spoznajte aj iné NÁDHERNÉ KVETY, ktoré sú symbolom voňavých sviatkov!

Pokiaľ ide o slávnostnú kvetinovú výzdobu, máločo sa vyrovná sýtočerveným listom vianočných hviezd. No aj to najpochmúrnejšie ráno prinesie ...

Pokiaľ ide o slávnostnú kvetinovú výzdobu, máločo sa vyrovná sýtočerveným listom vianočných hviezd. No aj to najpochmúrnejšie ráno prinesie nevídanú radosť, keď do dekorácií zakomponujete úžasné kvety, ako sú amarylis, imelo alebo cezmína!

Fotogaléria

Rozmarín

Rozmarín sa spájal s obdobím Vianoc dávno pred príchodom vianočnej hviezdy. Predpokladá sa, že rozmarín bol jednou z rastlín v jasliach, kde bolo kolísané božie dieťa. V stredoveku ľudia verili, že keď na Štedrý večer zacítia rozmarín, budú zdraví a šťastní počas celého roka.

Tým sa začala tradícia rozmarínu vo vianočných ozdobách, ktorá pretrváva dodnes. Rozmarín na vianočnom stole, vianočných stromčekoch, vencoch, slávnostných darčekoch a vždyzelených kyticiach bude voňavým symbolom Vianoc.

Kedy si Španieli rozdávajú darčeky a odkiaľ pochádza perník? Skutoční milovníci Vianoc obstoja v tomto KVÍZE na výbornú! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:

Zdroj: homesandgardens.com

Odporúčame z TIVI.sk
 
});