Mikrovlnná rúra sa v úlohe skladného pomocníka nachádza v každej modernej kuchyni. Jej používanie je jednouché, ale má svoje pravidlá, ktoré by ste mali poznať.
Fotogaléria
Voda na čaj
Robí to väčšina z nás (ak sa jedná o len jeden pohár), a nie je to dvakrát odporúčaná činnosť. Voda v hrnčeku sa môže ľahko prehriať, a ak s ňou rýchlejšie pohnete alebo do nej vložíte chladnejšiu lyžičku, bublinky môžu v niektorých prípadoch explodovať.
Do mikrovlnky nepatria ani:
- zamrazené surové mäso
- papierové tašky (v spojoch sa nachádza lepidlo)
- jedlo v bežných plastových obaloch (chemikálie sa dostanú do potravy)
- nedávajte do nej hrozno (stratí nielen vitamíny, ale aj tvar… po celom vnútri)
- materské mlieko z chladničky (mikrovlnka totiž zohrieva nerovnomerne)
- zeler, špenát a cvikla (kvôli obsiahnutým dusičnanon, ktoré sú po zahriatí v mikrovlnke karcinogénne)
Možno neviete, ale tento skvelý vynález sa nemá púšťať ani na prázdno (bez ohrievaného jedla či nápoja). Inak sa môže nenávratne pokaziť.