Čo určite nezohrievať v mikrovlnke, na tieto potraviny si dajte bacha: Rady, ktoré vám ušetria čas, bolesť a možno aj peniaze

Mikrovlnná rúra sa v úlohe skladného pomocníka nachádza v každej modernej kuchyni. Jej používanie je jednouché, ale má svoje pravidlá, ...

Mikrovlnná rúra sa v úlohe skladného pomocníka nachádza v každej modernej kuchyni. Jej používanie je jednouché, ale má svoje pravidlá, ktoré by ste mali poznať.

Fotogaléria

Voda na čaj

Robí to väčšina z nás (ak sa jedná o len jeden pohár), a nie je to dvakrát odporúčaná činnosť. Voda v hrnčeku sa môže ľahko prehriať, a ak s ňou rýchlejšie pohnete alebo do nej vložíte chladnejšiu lyžičku, bublinky môžu v niektorých prípadoch explodovať.

Čaj, ktorý vás zbaví tuku
Čaj, z ktorého sa chudne, existuje: Návod, ako si ho pripraviť Zobraziť článok

Do mikrovlnky nepatria ani:

  • zamrazené surové mäso
  • papierové tašky (v spojoch sa nachádza lepidlo)  
  • jedlo v bežných plastových obaloch (chemikálie sa dostanú do potravy)
  • nedávajte do nej hrozno (stratí nielen vitamíny, ale aj tvar… po celom vnútri)
  • materské mlieko z chladničky (mikrovlnka totiž zohrieva nerovnomerne)
  • zeler, špenát a cvikla (kvôli obsiahnutým dusičnanon, ktoré sú po zahriatí v mikrovlnke karcinogénne)

Možno neviete, ale tento skvelý vynález sa nemá púšťať ani na prázdno (bez ohrievaného jedla či nápoja). Inak sa môže nenávratne pokaziť.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});