Mesiace po smrti ožije na filmovom plátne: Fanúšikovia Raya Liottu jasajú, jeho posledný film je hotový!

Ray Liotta pozdraví fanúšikov prostredníctvom príbehu o divokom medveďovi, ktorý omylom užil kokaín.

Ray Liotta pozdraví fanúšikov prostredníctvom príbehu o divokom medveďovi, ktorý omylom užil kokaín.

Fotogaléria

Na strednej škole ho viac ako herectvo fascinoval šport. Pred promóciou v roku 1978 hral v muzikáloch a iných hrách, potom si našiel prácu v reklame. Začiatkom 80. rokov sa presťahoval do Hollywoodu a pracoval v televízii.

Crème de la Crème pre náročných: 5 kľúčových filmov s Marlonom Brandom, ktoré vás prilepia k obrazovke Zobraziť článok

Mal 40 rokov, keď stretol svoju biologickú matku a dozvedel sa, že má niekoľko ďalších súrodencov. Jeho manželstvo s herečkou Michelle Grace sa skončilo rozvodom. V čase svojej smrti bol zasnúbený s Jacy Nittolo.

Svoju viac než 40-ročnú kariéru zameral na stvárnenie postáv z kriminálneho podsvetia. Prvý úspech prišiel v roku 1986, kedy sa spolu s Melanie Griffith blysol v temnej komédii z roku 1986 Divoký víkend. Rayov bravúrny herecký výkon viedol až k nominácii na Zlatý glóbus.

Na tieto klenoty sa zabudlo: Vynikajúci Johnny Depp v DÔLEŽITÝCH, no podceňovaných filmoch Zobraziť článok

Koncom 80. rokov to s ním „riskol“ slávny režisér Martin Scorsese, keď ho obsadil do veľkolepej snímky Mafiáni. Liotta si zahral Henryho Hilla, írsko-talianskeho chuligána, ktorého ambíciou bolo stať sa členom newyorskej mafie. 

Film, ktorý mapoval vzostup a pád hlavnej postavy od pouličného kádra až po paranoidného kriminálnika, vzkriesil temný žáner a stal sa klasikou. Získal 6 nominácií na Oscara a jedného aj dostal.

"Pokiaľ si pamätám," hovorí Liotta na začiatku filmu, „vždy som chcel byť gangstrom. Byť gangstrom bolo pre mňa lepšie ako byť prezidentom Spojených štátov…" 

Pripomeňte si skvelého Raya Liottu v galérii >>>

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});