TIPY, ako si dlhšie udržať ČISTÉ UŠI: Radšej hneď zabudnite na vatové tyčinky, dôvod vás vydesí!

Dobrý sluch patrí k najdôležitejším zmyslom. Ľudské uši majú zaujímavú schopnosť, zvukovod je od prírody samočiastiaci, ale občas máme ...

Dobrý sluch patrí k najdôležitejším zmyslom. Ľudské uši majú zaujímavú schopnosť, zvukovod je od prírody samočiastiaci, ale občas máme dojem, že mu z estetického hľadiska treba pomôcť.

Fotogaléria

Nikto nevyzerá pekne, ak sa mu okolo zvukovodu nahromadí viac ušného mazu. Ten je prirodzený a má aj zdravotnú funkciu, chráni naše uši pred infekciami. Používate doma  na jeho odstránenie vatové tyčinky? Nie je to úplne šťastné riešenie. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých a neškodných spôsobov, aby ostali naše uši čisté:

Preč s nimi

Čistenie uší pomocou vatových tyčiniek nám pripadá ako najjednoduchší a najrýchlejší spôsob, ako sa zbaviť ušného mazu. No v skutočnosti robia pravý opak. Tyčinky môžu jednak dráždiť zvukovod, a jednak natlačiť ušný maz späť dovnútra, čo zapríčiní jeho ťažšie odstránenie. Namiesto tyčiniek si uši umyte trochou mydla a osušte ich uterákom.


Zafarbenie zubov sa dá odstrániť aj bez chemikálií: Využite tieto prírodné metódy a z vášho zvodného úsmevu budú všetci paf! Zobraziť článok

Vyskúšajte olej

Nie len tak hocijaký, a už vôbec nie motorový alebo fritovací, ale olivový. Ten má veľa zdravotných výhod (napr. hydratuje pokožku, chráni pred srdcovými ochoreniami), ktoré sa vzťahujú aj na uši. Ak si raz týždenne dáte do nich trochu olivového oleja, môžete zmäkčiť ušný maz a dokonca ho povzbudiť, aby sa z ucha prirodzene dostal von. Užitočné tipy nájdete aj na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});