Ak máte chuť na niečo chutné a predovšetkým neokukané, nasledujúce recepty vás budú baviť.
Na narodeninovej oslave automobilky Škoda sa objavili viaceré zaujímavé variácie tradičných českých jedál. Recepty delikátnych dobrôt zverejnil kulinársky magazín Falstaff.
Hostia mali možnosť pochutnať si na tradičných jedlách v ich modernejšej úprave, vrátane šunkovej rolky, kačice či sliviek nakladaných v slivovici.
Nasledujúce jedlá pristanú na nejedenom sviatočnom stole. Vylepšite ich drobnými zmenami.
Krémová šunková rolka
Majonéza
2 PL dijonskej horčice
2 PL kyslej smotany
400 ml slnečnicový olej
4 vaječné žĺtka
štipka kajenského korenia
štipka soli
štipka cukru
citrónová šťava
jablkový ocot
Plnka
70 g hrášku
70 g mrkvy
70 g stopkového zeleru
70 g nakladaných uhoriek
120 g zemiakov
4 varené vajcia
1,5 PL horčice
chilli omáčka
pažítka
citrónová šťava
šťava z nakladaných uhoriek
Postup
Zmiešame žĺtka, horčicu a kyslú smotanu s korením. Pridáme slnečnicový olej a vyšľaháme na krémovú majonézu. Hrášok, mrkvu, zeler a zemiaky uvaríme al dente a nakrájame na malé kocky. Na kocky nakrájame aj nakladané uhorky a vajcia. Takto pripravenú zeleninu zmiešame s majonézou a dochutíme.
Na plátky šunky natrieme zeleninový šalát a pevne zvinieme. Ozdobíme pažítkou a podávame s chrumkavým ražným chlebom.