Tradičné jedlá trochu inak: Aha, ako pripravili vanilkový puding a šunkovú rolku majstri kuchári. Pozor, bude to OSTRÉ!

Ak máte chuť na niečo chutné a predovšetkým neokukané, nasledujúce recepty vás budú baviť.

Ak máte chuť na niečo chutné a predovšetkým neokukané, nasledujúce recepty vás budú baviť.

Fotogaléria

Vanilkový puding so slivovicou
7 plátkov želatíny
600 ml sladkej šľahačkovej smotany
400 ml mlieka
1 PL slivovice
160 g kryštálového cukru
8 vaječných žĺtkov
vanilka

Postup
Želatínu namočíme do studenej vody. V hrnci opatrne zohrejeme 300 ml šľahačky, 200 ml mlieka, pol lyžice slivovice, 60 g cukru a dužinu z vanilkových strukov. Túto zmes privedieme takmer do varu, potom odstavíme z ohňa a necháme asi 10 minút postáť. Žĺtky a 100 g cukru vyšľaháme do peny. Následne ju zamiešame do odstátej mliečnej zmesi a dobre vyšľaháme metličkou.

Vianočné Bombardino
Najlepší drink s vôňou Vianoc, aký ste kedy pili: Talianske Bombardino budete zbožňovať, príprava je EXTRÉMNE jednoduchá! Zobraziť článok

Všetko spolu vlejeme späť do hrnca a na miernom ohni, za stáleho miešania, zohrievame na cca 80°C (nesmie sa variť), kým zmes nezhustne. Želatínu dobre vyžmýkame a vmiešame do zmesi. Všetko prelejeme cez sitko a necháte 2 hodiny vychladnúť.

Následne vyšľaháme 300 ml šľahačky dotuha. Za intenzívneho miešania pridáme malé množstvo do vychladnutého pudingu, aby bol krémový. Potom opatrne zamiešame do pudingu aj zvyšok šľahačky. Zmes nalejeme do veľkej pudingovej formy a necháme cez noc odležať v chladničke.

Tip: Ak chcete puding vyklopiť, ponorte formu do teplej misky s vodou. Servírujte s malinami, orieškami... jednoducho, ako sa páči VÁM!
 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});