Jednoduchá chuťovka pre bezlepkových hladošov: Krémovú polentu s hubami od francúzskej šéfkuchárky budete milovať!

Ak ste fanúšikom bezmäsitého a bezlepkového jedla, jemná krémová polentu s hubami oživí váš jedálniček!

Ak ste fanúšikom bezmäsitého a bezlepkového jedla, jemná krémová polentu s hubami oživí váš jedálniček!

Fotogaléria

Šéfkuchárka Alice Moireau sa naučila variť od svojho otca, ktorý ilustroval cestopisy. Ďalší inšpiratívny príklad poskytla jej mama. Bola maliarka známa svojimi zátišiami a tiež dizajnérka. „Moja matka mala silný zmysel pre dekoráciu stola,“ hovorí Moireau, keď mieša hrniec polenty v kuchyni svojho domu vo francúzskej dedine Olivet.

Práve polenta hrá hlavnú úlohu v tradičnom recepte, ktorý je priamo z jej jednoduchej, no premyslenej učebnice. „Milujem ´útulnosť´ tohto jedla, ktorá pochádza priamo z jeho bohatej textúry,“ vysvetľuje.

Budete potrebovať:

  • 1 mrkva, nahrubo nakrájaná
  • 2 paličky zeleru, nasekané nahrubo
  • 1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
  • 3 bobkové listy
  • ½ ČL celého čierneho korenia
  • 1 ČL soli
  • 400 g polenty
  • 100 g masla + 1 polievková lyžica na huby
  • 150 g parmezánu najemno nastrúhaného
  • 500 g húb (šampiňóny)
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
  • ½ zväzku petržlenovej vňate (asi 20 g)

Švédske kardamómové uzlíky vás naladia na Vianoce! Takto si slávnu voňavú dobrotu pripravíte SAMA Zobraziť článok

Postup na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
 
Odporúčame z TIVI.sk