Ako sa zbaviť úzkosti z finančnej situácie? Získajte kontrolu nad svojím bankovým kontom a buďte šťastnejší. Prinášame tipy, ako na to

Peniaze vás neurobia šťastnými. Ale ani ich nedostatok. Finančný wellness vás naučí, ako sa v súvislosti s financiami nedostať pod tlak.

Peniaze vás neurobia šťastnými. Ale ani ich nedostatok. Finančný wellness vás naučí, ako sa v súvislosti s financiami nedostať pod tlak.

Fotogaléria

Nechce sa vám zaoberať účtami, daňami, poistkami... Trpíte neistotou, ak presne neviete, aký vysoký je váš aktuálny bankový zostatok. Pochopiteľne, iba veľmi málo ľudí prežíva príjemné pocity, keď myslia na peniaze. A to by sa malo zmeniť.

Finančné wellness je kľúčový pojem, ktorý zlepší váš vzťah k peniazom. Čo to znamená? Naplniť svoje finančné potreby do tej miery, že sa môžete slobodne sústrediť na iné veci.

Nebojte sa vlastnej finančnej situácie, vďaka presnému plánovaniu budete presne vedieť, kam smerujete.

Analyzovanie vlastných financií môže byť vyčerpávajúce, niekedy desivé, no ide o nesmierne dôležitú vec. Poskytuje pocit bezpečia a kontroly. Nemusíte neustále myslieť na peniaze, pretože o nich máte prehľad. A to je prvý krok k finančnému zdraviu a funguje pre každého, bez ohľadu na to, aký vysoký je zostatok na účte alebo akým množstvom majetku disponujete.

Nejde o to byť bohatý, ale vedieť, kde ste a kde chcete byť. Aby ste to dosiahli, je potrebné skontrolovať nasledujúce body:

Koľko peňazí míňam a koľko prichádza?
Aké sú moje osobné dlhodobé ciele?

Čo je pre mňa dôležité pre dobrý život?

Univerzálny vzorec neexistuje – každý má iné potreby, ktoré by mal riešiť. Je to jediný spôsob, ako zostať z dlhodobého hľadiska konzistentný. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});