Ako sa zbaviť úzkosti z finančnej situácie? Získajte kontrolu nad svojím bankovým kontom a buďte šťastnejší. Prinášame tipy, ako na to

Peniaze vás neurobia šťastnými. Ale ani ich nedostatok. Finančný wellness vás naučí, ako sa v súvislosti s financiami nedostať pod tlak.

Peniaze vás neurobia šťastnými. Ale ani ich nedostatok. Finančný wellness vás naučí, ako sa v súvislosti s financiami nedostať pod tlak.

Fotogaléria

To však neznamená, že musíte alebo by ste mali stratiť kvalitu života. Pokiaľ ide o dlhodobé sporenie alebo investovanie, je dôležité stanoviť si konkrétny cieľ a položiť si otázku: Kam smerujem? Je mojím cieľom emigrovať, kúpiť si dom alebo odísť do dôchodku v 40? Šetrím si na cestu okolo sveta alebo na starobu? 

Zaujímavé je, že akonáhle sa ženy vyrovnali s financiami a urobili si prehľad, zvyčajne investovali úspešnejšie a lepšie ako muži, pretože boli menej ochotné riskovať.

Stihli ste TIETO veci do 10:00? Výborne, máte pred sebou úžasný deň! Zobraziť článok

Znie to úplne jednoducho, tak prečo má toľko žien stále zlý pocit, keď ide o peniaze? Staré vzorce, ktoré sme zachytili v našom detstve; napríklad: „Mať veľa peňazí je zlé“, „Nemôžem si nič dopriať“ alebo „Vždy mám príliš málo peňazí“... Všetky tieto vety formujú naše zaobchádzanie s peniazmi až do dospelosti.

Okrem toho je tu ešte jeden nešvár. Impulzívne nákupy. Dávajú vám rýchly pocit šťastia, takže máte tendenciu nakupovať, keď sa vám nedarí. To nie je ani udržateľné, ani finančne rozumné a nerobí vás to šťastnejšími. Vytvorte si zoznamy želaní, do ktorých si uložíte veci, po ktorých túžite alebo potrebujete.
 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});