Dobrých rád do domácnosti nie je nikdy dosť, hlavne ak sa týkajú hygieny a jedla. Teraz si môžete udržať nádobu voňavú aj bez agresívnych chemikálií.
Plastové nádoby na jedlo sú mimoriadne praktické a ekologické, pretože znižujú množstvo odpadu, a akékoľvek jedlo si môžete zobrať kdekoľvek so sebou.
Ich odvrátenou stranou je, že čím dlhšie ich používate, tým nepríjemnejšie zapáchajú, aj keď ich hneď po vyprázdnení umyjete. Navyše sa ľahko a rýchlo zafarbia od prenášaného jedla a poškriabu.
Najhorší je však zápach, ktorý je takmer nemožné odstrániť jednoduchým prostriedkom na umývanie riadu. Dokonca ani umývačka riadu si s tým nevie účinne poradiť.
A tak väčšina ľudí nehľadá riešenie tohto problému, ale napáchnutú dózu rovno vyhodia a kúpia si novú. Veď nikto nechce na skladovať tortu v nádobe, ktorá rozvoniava ako dusené mäso.
Dobrou správou je, že odstrániť zatuchnutý smrad či dokonca pach jedla z plastových nádob je možné, aj bez zbytočnej chémie.
Pokračovanie na ďalšej strane.