Neviete zbaviť svoju plastovú dózu na potraviny NEPRÍJEMNÉHO zápachu? Geniálny trik, ako ho odstrániť raz a navždy!

Dobrých rád do domácnosti nie je nikdy dosť, hlavne ak sa týkajú hygieny a jedla. Teraz si môžete udržať nádobu voňavú aj bez agresívnych ...

Dobrých rád do domácnosti nie je nikdy dosť, hlavne ak sa týkajú hygieny a jedla. Teraz si môžete udržať nádobu voňavú aj bez agresívnych chemikálií.

Fotogaléria

Je potrebné, aby ste pred začatím „deodorizačnej operácie“ dôkladne umyli nádobu na potraviny horúcou vodou a bežným prostriedkom na umývanie riadu. Nesmú v nej ostať žiadne zvyšky jedla.

Potom ju celú utrite dosucha, následne pokrčte malý kúsok novín a tie vložte do nádoby, zavrite veko a nechajte ich tam cez noc, aby nasali nepríjemné pachy.

Na druhý deň môžete pokojne privoňať k vnútru dózy. Ak by to predsa len nedopadlo podľa vašich predstáv, môže si pomôcť kúskom dreveného uhlia namiesto novinového papiera, alebo pastou zo sódy bikarbóny.

Ako urýchliť žehlenie? Trik s hliníkovou fóliou vám zmení život! Zobraziť článok

Na pastu vám stačí do dózy prisypať trochu sódy bikarbóny, potom k prášku pridať trochu vody a nakoniec vzniknutou zmesou potrieť vnútro nádoby. Zmes nechajte deň až dva pôsobiť, a potom dózu dôkladne umyte.

Podarilo sa? Veríme, že áno.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});