Pravá tvár Alaina Delona: Nesmelý, rezervovaný, so zlatým srdcom! Jeho život ovládla samota, týmto všetkým si prešiel

Bol som veľký búrlivák, bez akejkoľvek disciplíny, preto som bol všade na rane. Všade. Bol som taký malý divoký netvor. - Alain Delon

"Bol som veľký búrlivák, bez akejkoľvek disciplíny, preto som bol všade na rane. Všade. Bol som taký malý divoký netvor." - Alain Delon

Fotogaléria

Vojenské obdobie pre Delona znamenalo najšťastnejšiu a najdôležitejšiu etapu v jeho živote. „Umožnilo mi byť všetkým, čo nasledovalo ďalej. Predovšetkým som prestal byť samotárom, naučil som sa presnosti a disciplíne, ktorá patrí k mojim kladom. Naučil som sa rešpektovať veliteľa, autority. Naučil som sa brániť, byť mužom, solidarite, priateľstvu, všetkému, čo je vo mne dobré." 

Pripomeňte si najlepšie filmové momenty Alaina Delona v GALÉRII >>>

Počas svojej kariéry spolupracoval s najznámejšími filmovými režisérmi, vrátane Luchina Viscontiho, Jean-Luca Godarda, Jean-Pierra Melvillea, Louisa Mallea alebo Michelangela Antonioniho.

Najvýznamnejším hereckým obdobím Alaina Delona boli 60. a 70. roky, kedy stvárnil niekoľko veľkých filmových úloh (Rocco a jeho bratia, Once a Thief, Sicílsky klan, Borsalino, Gepard, Zatmenie, V žiari slnka, Podivuhodné príbehy, Samuraj, Osudový kruh, Zorro…)

Umelecky hodnotné a veľmi obľúbené sú najmä detektívky zo 70. rokov, ako aj historické filmy Gepard (1963) alebo Čierny tulipán (1964).

V roku 1985 Delon po prvýkrát získal filmovú cenu César za najlepší herecký výkon, a to vo filme Náš príbeh (1984). 

Filmy natočené od polovice 80. rokov boli kasovými prepadákmi, temné obdobie vyvrcholilo filmom Polovičná šanca.

V roku 1997 ohlásil ukončenie svojej filmovej hereckej kariéry. Neskôr prijal už iba malé filmové úlohy, ako napríklad Juliusa Caesara v rozprávke Asterix a olympijské hry (2008).

S filmovou Sissi, Romy Schneider, tvoril najslávnejší pár svojej doby. Ich vzťah trval päť rokov, nikdy sa však nevzali. Stretli sa na francúzskom letisku Orly v roku 1958, pred natáčaním ich prvého filmu Christine. Nebola to však láska na prvý pohľad – Alain bol na herečkin vkus príliš arogantný. Na pľaci sa však do seba šialene zamilovali.

 ROMY SCHNEIDER
Trápenie krásnej Romy Schneider: Tragická smrť syna, alkohol a podrezané žily kvôli hereckej legende Zobraziť článok

Nasledovali zásnuby vo Švajčiarsku a búrlivý rozchod, ktorý mali spôsobiť ich vzájomné kariéry. O pár rokov neskôr sa bok po boku ocitli na natáčaní kultového filmu Bazén (1969), kde okrem silného puta odhalili aj svoje bravúrne herecké umenie. 

Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});