Ak ste fanúšikom bezmäsitého a bezlepkového jedla, jemná krémová polentu s hubami oživí váš jedálniček!
Fotogaléria
Šéfkuchárka Alice Moireau sa naučila variť od svojho otca, ktorý ilustroval cestopisy. Ďalší inšpiratívny príklad poskytla jej mama. Bola maliarka známa svojimi zátišiami a tiež dizajnérka. „Moja matka mala silný zmysel pre dekoráciu stola,“ hovorí Moireau, keď mieša hrniec polenty v kuchyni svojho domu vo francúzskej dedine Olivet.
Práve polenta hrá hlavnú úlohu v tradičnom recepte, ktorý je priamo z jej jednoduchej, no premyslenej učebnice. „Milujem ´útulnosť´ tohto jedla, ktorá pochádza priamo z jeho bohatej textúry,“ vysvetľuje.
Budete potrebovať:
- 1 mrkva, nahrubo nakrájaná
- 2 paličky zeleru, nasekané nahrubo
- 1 cibuľa, nakrájaná nahrubo
- 3 bobkové listy
- ½ ČL celého čierneho korenia
- 1 ČL soli
- 400 g polenty
- 100 g masla + 1 polievková lyžica na huby
- 150 g parmezánu najemno nastrúhaného
- 500 g húb (šampiňóny)
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno
- ½ zväzku petržlenovej vňate (asi 20 g)