Tajní "milenci" Chrissy Teigen: Je z nich hotová!

Ak by sa zo mňa jedného dňa stala vegetariánka, určite by som žila najmä na hríboch, priznáva modelka Chrissy Teigen vo svojej kuchárskej ...

"Ak by sa zo mňa jedného dňa stala vegetariánka, určite by som žila najmä na hríboch," priznáva modelka Chrissy Teigen vo svojej kuchárskej knihe Lahodné pokušenia.

Fotogaléria

Huby sú bez debaty výbornou bezmäsitou alternatívou a chutným doplnkom každej kuchyne. Nielenže výborne chutia, sú aj výživné a mimoriadne zdravé. Obsahujú veľa látok, ktorým sa pripisujú protirakovinové účinky a pre ich vysoký podiel vitamínov skupiny B, vyšší obsah bielkovín - a naopak - nízky obsah sacharidov a nízky glykemický index, sú vhodnými potravinami pre ľudí, ktorí chudnú, ľudí s cukrovkou či pacientov s metabolickým syndrómom. 

Manželka Johna Legenda hovorí o hríboch ako o "tajných milencoch a nepriznaných láskach v jej svete jedál". Svojim miláčikom preto neváha venovať značnú časť svojej kuchárskej knihy, ktorej súčasťou je aj nasledujúci fantastický recept. Pozor, prípravu týchto restovaných hríbov ukončíte v rúre! Recept na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});