Jednoduchá chuťovka pre bezlepkových hladošov: Krémovú polentu s hubami od francúzskej šéfkuchárky budete milovať!

Ak ste fanúšikom bezmäsitého a bezlepkového jedla, jemná krémová polentu s hubami oživí váš jedálniček!

Ak ste fanúšikom bezmäsitého a bezlepkového jedla, jemná krémová polentu s hubami oživí váš jedálniček!

Fotogaléria

Ako na to?
1. Mrkvu, zelerové tyčinky, cibuľu, bobkový list, korenie a soľ vložíme do veľkého hrnca a na miernom ohni varíme v 2 litroch vody 45 minút. Vývar precedíme a zeleninu vyhodíme.

2. Vrátime 1¼ litra vývaru do hrnca a privedieme do varu na miernom ohni. Počas šľahania postupne prisypeme polentu. Znížime teplotu na minimum a polentu miešame asi 45 minút.

3. Po uvarení pridáme 100 g masla a parmezán. Dobre premiešame a okoreníme podľa chuti. (Ak chcete získať krémovejšiu polentu, primiešajte časť zvyšného vývaru.)

4. Veľkú panvicu položíme na stredný plameň a pridáme ďalšiu lyžicu masla. Pridáme huby a restujeme do zlatista. Dochutíme soľou a korením.

5. V poslednej minúte varenia pridáme cesnak a petržlenovú vňať a opekáme, kým nezavonia.

6. Polentu dáme na taniere, poukladáme na ňu šampiňóny a ihneď podávame. Dobrú chuť!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});