Pracoval už ako dieťa, aby uživil rodinu: Sean Connery ZLOŽIL ZBRANE pred 2 rokmi, takto sa z chudobného chlapca stala legenda

Narodil sa do biednej robotníckej rodiny, no vďaka talentu a tvrdej práci sa stal filmovou ikonou a jedným z najuznávanejších hercov ...

Narodil sa do biednej robotníckej rodiny, no vďaka talentu a tvrdej práci sa stal filmovou ikonou a jedným z najuznávanejších hercov na svete. 31. októbra pred 2 rokmi zomrel pokojne v spánku - obklopený tými, ktorých miloval. Mal 90 rokov.

Fotogaléria

Sean Connery sa narodil 25. augusta 1930 v škótskom Edinburghu. Muž, ktorý sa stal predstaviteľom vznešenosti a elegancie, vyrastal v chudobnej štvrti ako najstarší z dvoch synov.

Už vo svojich siedmich rokoch pomáhal živiť rodinu ako roznášač mlieka. V trinástich opustil školu a pracoval ako robotník, kým sa nepripojil ku kráľovskému námorníctvu, kde pôsobil 12 rokov.

Po ťažkostiach spôsobenými žalúdočnými vredmi bol zo služby prepustený a začal pôsobil ako filmový uvádzač. Bol tiež murárom, plavčíkom, leštičom rakiev, kulturistom a umeleckým modelom.

Marlon Brando
Strach o deti, obezita, psychické problémy: Neuveriteľné, s čím všetkým zápasil Brando tesne pred smrťou Zobraziť článok

Krásne vypracované telo mu prinieslo možnosť reprezentovať Škótsko na súťaži Mr. Universe v roku 1950 v Londýne, kde si ho všimol tím divadelných scenáristov Rodgers a Hammerstein.

Po intenzívnych hodinách tanca, spevu a herectva, začal dostávať svoje kľúčové úlohy. V roku 1958 si zahral po boku Lany Turner v romantickej vojnovej dráme Iný čas, iné miesto. Išlo o Conneryho prvú hlavnú rolu, kde naplno vynikol jeho neprehliadnuteľný šarm, ktorý sa v desiatkach nasledujúcich filmoch stal jeho charakteristickou črtou, vrátane série bondoviek.

Conneryho špión

Postavu Jamesa Bonda priniesol na filmové plátno prvýkrát vo filme Dr. No v roku 1962, neskôr sa objavil v piatich ďalších oficiálnych filmoch – a v jednom neoficiálnom Nikdy nehovor nikdy z roku 1983.

Bol elegantný, mužný, príťažlivý, politicky dôvtipný, odzbrojujúco vtipný a najmä neodolateľný. 

Postavu Jamesa Bonda stvárnil podľa seba. Skĺbil bezohľadnosť s trefným humorom, čo nedalo spávať mnohým filmovým kritikom. Verejnosť však Conneryho úmysly s nadšením prijala. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});