Doprajte si malé potešenie počas neúprosne ubiehajúce dňa. Čo poviete na drinky, ktoré si dokážete namiešať doma? Poskytnú vám nový zážitok a dodajú energiu, tak s chuťou na to!
Chai varené víno
- Hrejivé koreniny ako aníz, škorica, klinčeky alebo feniklové semienka účinkujú utišujúco, pokiaľ trpíte kŕčmi v brušnej dutine.
- Červené víno v malých množstvách má na organizmus priaznivé účinky.
- Pozor, dobré varené víno potrebuje čas, aby sa spojili všetky jeho chute a vône ingrediencií, no dbajte na to, aby ste ho nepriviedli do varu.
Potrebujete:
750 ml červeného vína
250 ml hroznová šťava z červeného hrozna
1 pomaranč
½ čl feniklových semienok
2 ks celej škorice
5-7 ks klinčekov
1 celý badián
3 ks celého kardamónu
1 čl kakaových bôbov (môžete nahradiť kakaom)
½ vanilkového struk
Štipka strúhaného zázvoru
3 sušené figy
2 PL brusníc alebo jadierok granátového jablka
Ako na to:
Pomaly zohrejte červené víno a hroznovú šťavu. Vytlačte šťavu z pomaranča, kôru nakrájajte na tenké pásiky. Feniklové semienka, škoricu, klinčeky, badián, kardamón a kakaové bôby vložte do sitka na čaj.
Sitko vložte do hrnca z vínom a šťavou, k tomu pridajte dužinu vanilkového struku, pomarančovú šťavu, kôru a zázvor. Nechajte všetko spojiť približne 30 minút na nízkej teplote. Nevarte. Po 30 minútach pridajte sušené figy, brusnice, alebo granátové jablko. Servírujte teplé.