Chýba vám na jeseň či v zime motivácia? TOTO vás nakopne! Triky, ako sa s úsmevom pustiť do nových projektov

Ako aj napriek hmle, snehu a vlhku nestratiť motiváciu do práce, či nových projektov?

Ako aj napriek hmle, snehu a vlhku nestratiť motiváciu do práce, či nových projektov?

Fotogaléria

Zaobstarajte si organizér! Napíšte si v začiatku týždňa, mesiaca alebo na začiatku nového projektu úlohy, ktoré musíte splniť. Podrobne ich rozoberte, aj keby niektorá z nich mala trvať iba 10 minút. Splnené úlohy následne odškrtávajte, vďaka čomu budete vedieť, čo všetko už môžete pustiť z hlavy.

Dotýkať sa vlasov už nie je sexi, ani silený úsmev: Kočky, vyhnite sa týmto 5 chybám, v životoch SILNÝCH ŽIEN nemajú miesto! Zobraziť článok

Snažte sa najťažšie úlohy splniť ako prvé. Neviete sa dotlačiť do cvičenia? Cvičte hneď ráno, aj keby ste si mali privstať. Poobede či večer to už pravdepodobne neurobíte.

Hovorte o tom, čo robíte, s priateľmi či rodinnými príslušníkmi. Na ďalšom stretnutí sa vás iste opýtajú, ako sa vám darí postupovať v práci, čím vytvoria jemný tlak, ktorý je tiež istým druhom motivácie. 

Vedeli ste, že existujú potraviny dobrej nálady? Toto sú ony! Zobraziť článok

Uvedomte si, že ak si k existujúcej práci pridávate ďalšiu fyzickú alebo psychickú záťaž, napríklad cvičenie, diétu, ešte jeden job na dohodu alebo skrátený úväzok k rodičovskej dovolenke, vaše telo vydá viac energie ako doteraz. V takom prípade je potrebné do neho aj viac vložiť, a teda, k novým úlohám plánujte aj nové potešenie.

V prípade, že hľadáte motiváciu do niečoho, čo vás ubíja, nebodaj spôsobuje zdravotné ťažkosti (nespavosť, depresiu, úzkosť), popremýšľajte nad úplnou zmenou. Iste vám pomôže viac ako hľadanie už spomínanej motivácie.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});