Zúfalý a úplne vyčerpaný: Posledné dni Heatha Ledgera sprevádzala obrovská beznádej, týmto všetkým si prechádzal

Masami zbožňovaný Heath Ledger zomrel ako 29-ročný na predávkovanie. Zanechal po sebe priateľku, herečku Michelle Williams, a ich malú ...

Masami zbožňovaný Heath Ledger zomrel ako 29-ročný na predávkovanie. Zanechal po sebe priateľku, herečku Michelle Williams, a ich malú dcérku Matildu.

Fotogaléria

Tragédia Ledgerovej šokujúco predčasnej smrti viedla v priebehu rokov k fámam a špekuláciám o drogových večierkoch či šialenstve, ktoré prinieslo jeho stvárnenie Jokera. Skutočný príbeh Heatha Ledgera je však oveľa ľudskejší ako naznačujú uvedené príbehy.

Freddy Mercury
Smutné svedectvá Mercuryho priateľa: Videl som ho vydýchnuť, toto sa dialo v deň, keď zomrel Zobraziť článok

„10 vecí, ktoré na tebe nenávidím“, „Patriot“, „Ples príšer“ či „Príbeh rytiera“. Zlatovlasý Austrálčan si svojou zodpovednou prácou pomaly, ale isto dláždil cestu k hollywoodskemu snu. Za výkon vo filme „Skrotená hora“ si vyslúžil nomináciu na Oscara, toho napokon získal za úlohu Jokera vo filme Christophera Nolana „Temný rytier“. Žiaľ, v čase odovzdávania sošiek už nebol nažive…

Jeho legendárne herecké zvraty viedli k depresii, príšernej nespavosti a následnej závislosti na drogách. „Príbeh rytiera“ skončil tragicky, no v srdciach mnohých hereckých kolegov a fanúšikov zostáva živý aj po dlhých 14 rokoch. 

Problémy so spánkom

Ledger často navštevoval newyorský Washington Square Park, kde sa stretával s miestnymi obyvateľmi. Dokonca si s nimi neváhal zahrať šach. Jeden z miestnych obyvateľov, ktorý na herca z času na čas natrafil, pre People v roku 2007 povedal: „Chodil skoro ráno – tak okolo 6:30 alebo 7, pretože, ako tvrdil, mal problémy so spánkom.“ Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});