Bol prvorodeným a obľúbeným vnukom Alžbety II., ale nie je princom: Prečo Peter Phillips nezískal žiadny šľachtický titul?

Väčšina z nás pozná len kľúčových členov britskej kráľovskej rodiny, ale tú tvoria aj menej známi členovia. Nie každý Windsor si zvolil ...

Väčšina z nás pozná len kľúčových členov britskej kráľovskej rodiny, ale tú tvoria aj menej známi členovia. Nie každý Windsor si zvolil život plný povinností a strihania stužiek.

Fotogaléria

Peter Phillips je obľúbeným členom kráľovskej rodiny, ktorý nie je tak na očiach, ako jeho príbuzní s modrou krvou, a predsa kráčal za rakvou svojej babičky – kráľovnej Alžbety II.

Kráľovná Alžbeta II.
Na kráľovninej truhle sa objavilo niečo nečakané: Je to dobré znamenie, tvrdia mnohí! Zobraziť článok

Je synom princeznej Anny a kapitána jazdectva Marka Philipsa. Na rozdiel od svojich bratrancov Harryho a Williama nie je princom – tituly sa dedia po mužskej línii, a keďže jeho otec ho nemá, nemá ho ani on so sestrou Zarou.

Podľa BBC princezná Anna s bývalým manželom (rozviedli sa v roku 1992) údajne „odmietli ponuku kráľovnej na tituly, ktoré by ich deťom umožnili narodiť sa do šľachtického stavu“. Bol tak prvým prvorodeným vnukom monarchu za 500 rokoch, ktorý nezískal žiadny šľachtický titul. Pokračovanie na ďalšej strane.

 Princezná Beatrice z Yorku a princezná Eugénia z Yorku sa lúčia so svojou milovanou babičkou, kráľovnou Alžbetou II.
"S dedkom ste už spolu..." Kráľovské vnúčatá sa lúčia so svojou milovanou babičkou Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:

Zdroj: graziadaily.co.uk

Odporúčame z TIVI.sk
 
});