Pozor, nechutné: Predmet, ktorého sa denne dotýkate je špinavší ako záchodová doska!

Pokiaľ pracujete v kancelárii za stolom (ktorý si optimálne s nikým iným nestriedate), tak nasledujúca správa vo vás vyvolá upratovacieho ...

Pokiaľ pracujete v kancelárii za stolom (ktorý si optimálne s nikým iným nestriedate), tak nasledujúca správa vo vás vyvolá upratovacieho ducha.

Fotogaléria

Nebudeme vás dlho napínať. Podľa štúdie mikrobiológov uverejnenej aj na dailymail.com, ktorú si nechala vypracovať britská upratovacia spoločnosť TechDisinfect, to na našich kancelárskych stoloch doslova žije. Nájdete tu koncentrovaný raj rôznych choroboplodných zárodkov.

Znaky, že tam dolu nie ste OK: Na tieto náhle zmeny si dajte veľký pozor! Zobraziť článok
Zlá správa - na bežnom kancelárskom stole nájdete až 3 250 druhov baktérii. Ešte horšia – to hovoríme len o centimetri štvorcovom. Slúchadlo pevnej linky je zamorenejšie o niekoľko stoviek baktérií viac. Neslávne prvenstvo ale patrí počítačovej klávesnici, ktorá v počte baktérií môže smelo súťažiť s odpadkovým košom v kuchyni.

„Stoly a kancelárske predmety môžu byť až štyrikrát špinavšie ako záchodová doska, pretože s nimi trávime veľa času.“ Uviedol výkonný manažér Karim Samani spoločnosti TechDisinfect.

Myslite na to, keď sa budete najbližšie chystať jesť alebo piť za svojím stolom. Niektoré vírusy prežijú na povrchoch (kovy, plasty) až jeden deň. Bežné zdieľané kancelárske vybavenie (klávesnica, tlačiareň, pc myš, pevná linka...) je tak nechceným semeniskom pre ich prenos.

Preto vo vlastnom záujme si neváhajte aspoň dvakrát za týždeň všetko na svojom pracovnom stole prebehnúť antibakteriálnou vlhčenou utierkou.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});