Rebríček najštedrejších celebrít: Kto si neváha vyhrnúť rukávy či darovať 25 tisíc náhodnej okoloidúcej?

Za všetkými titulkami v novinách, aférach či drogových škandáloch sa v mnohých slávnych osobnostiach skrýva srdečnosť, štedrosť a chuť ...

Za všetkými titulkami v novinách, aférach či drogových škandáloch sa v mnohých slávnych osobnostiach skrýva srdečnosť, štedrosť a chuť pomáhať. Uvádzame rebríček celebrít, ktorí o mediálnu pozornosť v tejto téme nestoja.

Fotogaléria

Elton John

Podľa rebríčka britského týždenníka Sunday Times z roku 2005 je Elton najštedrejšou hudobnou hviezdou na svete. Na charitatívne ciele vyčlenil takmer 43 miliónov dolárov. 12 percent zo svojho majetku venoval skupinám zameraným na liečbu AIDS, na pomoc deťom, na medicínu a na hudbu. 

Vo svojej knihe ME opisuje "strašidelné" stretnutia s umierajúcimi: "Najviac mnou otriaslo dobrovoľníčenie pre charitu s názvom Operation Open Hand, ktorá po Atlante roznášala jedlo pacientom s AIDS." 

Chorých mali pokrývať lézie a nechceli, aby ich niekto videl. "A to všetko pre stigmy, ktorú so sebou prinášal AIDS," píše. Skúsenosti s nezištnou prácou v teréne motivovali speváka k založeniu vlastnej charitatívnej organizácie, ktorá pomáha chorým žiť lepší a dôstojnejší život.

Elton pomáha doslova na každom kroku. Iste si spomeniete na pozitívne naladený vianočný hit s Edom Sheeranom Merry Christmas. Výťažok z predaja piesne a klipu putoval na Sheeranovu dobročinnú organizáciu Suffolk Music Foundation a taktiež na organizáciu AIDS Foundation Eltona Johna. Song má po pol roku 43 miliónov zhliadnutí.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});